AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ananas neden Dili yara yapar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ananas neden Dili yara yapar?​

FA2 adı verilen bu emzim proteinleri yıkarak katalize olur ve dokulardaki proteinleri de parçalayarak yıkıma neden olabilir. Ağız içinde de yüksek miktarda protein bulunduğundan ananas yediğinizde kısa süre içinde bu dokular yıkıma uğrar ve dilde yanak içlerinde kanamalar başlar.
Ananas dili sindirir mi?
İşte insan da bir hayvan türü olduğu ve bromelain de hayvan proteinlerini etkili bir şekilde parçalayan bir enzim olduğu için, ananas yediğinizde ağzınızda ve dilinizde acı deneyimleyebilirsiniz. Elbette ananas içindeki bromelain size zarar verecek düzeyde değildir, dolayısıyla acı da oldukça kısa süreli ve geçicidir.
Nedir bu ananas?
Ananas, Ananasgiller (Bromeliaceae) familyasından sıcak ülkelerde yetiştirilen ve anavatanı Güney Amerika olan meyvedir. Dünyanın çeşitli yerlerinde olduğu gibi ülkemizde de ananasın yüksek besin değeri sebebiyle sağlığa pek çok faydası tespit edilmiştir.

Ananas bizi yiyor mu?​

Ananasın bir başka özelliği ise içerdiği bromelain enzimidir ve ananas bromelain enziminin doğasında olduğu bilinen tek kaynaktır. Bromelain proteinleri sindirir. Yani ananası çiğnediğimizde, o da bizim ağzımızın içini aşındırabiliyor! Ağzımızı yemesine rağmen, bromelain sağlığa faydaları ile tanınmıştır.
Erkekler neden ananas yer?
Ananasın Erkeklere Faydaları Ananas içerisinde bromelain enzimi bulunuyor. Ve bromelainin libidoyu artırarak seks hayatınızı bambaşka bir hale getirmeye yardımcı oluyor. Ayrıca ananas, erkeklerdeki testosteron seviyelerini düzenlediği için olması gereken gücü ve libidoyu geri kazandırır.
Çok ananas yersek ne olur?
Olgunlaşmamış ananas toksiktir, ishale ve kusmaya neden olur. Bromelain enzimine aşırı maruz kalmak döküntü, kusma ve ishale yol açabilir. Dudaklarda, diş etlerinde ve dilde hassasiyet yaratabilir. Antibiyotikler, kan incelticiler, antidepresanlar, antikonvulzanlar ile birlikte tüketilmemelidir.
 
Geri
Üst