AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Anakartin modeline nasil bakilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Anakartın modeline nasıl bakılır?​

Komut İstemi ile Anakart Modeli Öğrenme
- Windows+R tuşuna basarak Çalıştır ekranını açın.
- Açılan pencereye cmd yazdıktan sonra aratın.
- Komut istemi ekranı açılacak.
- Buraya wmic csproduct get name,identifyingnumber,uuid yazdıktan sonra aratma işlemini gerçekleştirin.
- Açılan ekranda anakart bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

Anakartın üzerinde modeli nerede yazar?​

Anakartın üzerinde modeli nerede yazar?
Sistem Bilgisi ekranı açılacak. Sistem Özeti sayfasını açın. Buradan Sistem Modeli satırını bulun. Anakart modeli nerede yazar sorusunun cevabı o satır üzerinde olacaktır.

Hangi anakartı kullanıyorum?​

Sistem Bilgisi ile Anakart Modeli Öğrenme Windows ve R tuşlarına birlikte basarak Çalıştır penceresini açın. Buraya msinfo32 yazın ve Tamam’a tıklayın. Böylece Sistem Bilgisi uygulamasını açmış olacaksınız. Açılan pencerede sisteminizle ilgili pek çok detayı bulabilirsiniz.

Benim anakartım nedir?​

Benim anakartım nedir?
Komut İstemi ile anakart modeli öğrenme: Adım #1: Windows tuşu + R kombinasyonu ile Çalıştır ekranını açın. Adım #2: cmd yazın ve aratın. Adım #3: Komut İstemi ekranı açılacak. Adım #4: Buraya wmic csproduct get name,identifyingnumber,uuid yazın ve aratın.

Anakart modelleri nelerdir?​

Anakartlar kendi arasında dört çeşittir. Bunlar: XT, AT, ATX ve BTX dir. Bu çeşitlilik anakart boyutları, soket yapılarında kendini gösterir.

Anakart nerede bulunur amacı nedir?​

Anakart nerede bulunur amacı nedir?
Bilgisayar başta olmak üzere televizyon ve cep telefonu gibi elektronik cihazlarda da bulunan, donanımların bir araya toplanması ve bu donanımların birbirleri ile iletişim kurarak koordineli bir şekilde çalışmalarını sağlayan parçaya anakart (motherboard) denir.

System Product Name anakart nedir?​

System Product Name bir anakart ismi değil yani, yukarıda söylenen programlar aracılığı ile anakartının adını öğrenebilirsin yada bilgisayar kasasını açıp anakarta bakarsan büyük harflerle bir yerinde markası ve modeli yazıyordur mutlaka.

Anakart nedir ne işe yarar?​

Anakart nedir ne işe yarar?
Anakartın temel görevi, bilgisayarın içinde veya dışında yer alan tüm parçaların ve donanımların birbirine bağlanmasını sağlamaktır. Aynı zamanda bu sistemlerin birbirleriyle iletişim kurarak koordineli bir biçimde çalışmasında da anakart etkin rol oynar.

Bilgisayar anakartı ne kadar?​

Asus Prime A320M-F Gaming Anakart 733,51 TL. MSI H310M PRO-VDH Plus mATX Anakart 789,94 TL. MSI A320M-A Pro Gaming Anakart 859,43 TL. MSI A320M-A Pro Max Gaming Anakart 893,54 TL.

Anakartın modeline bakmanın farklı yolları olabilir. Windows işletim sistemlerinde kullanılabilecek yöntemlerden biri, Komut İstemi'ni kullanarak anakart modelini öğrenmektir. Bu işlem için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Windows + R tuşlarına aynı anda basarak "Çalıştır" penceresini açın.
2. Açılan pencereye "cmd" yazıp Enter tuşuna basın.
3. Komut İstemi ekranı açılacak, buraya 'wmic csproduct get name,identifyingnumber,uuid' yazıp Enter tuşuna basın.
4. Bu adımdan sonra anakart bilgilerinizi içeren bilgilerin listelendiği bir ekran göreceksiniz.

Anakart modelinizi bulmanın bir diğer yolu ise "Sistem Bilgisi" ekranını kullanmaktır. Bu yöntemde aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Windows + R tuşlarına basarak "Çalıştır" penceresini açın.
2. "msinfo32" yazıp Enter tuşuna basın.
3. Açılan pencereden "Sistem Modeli" satırını bularak anakart modelinizi öğrenebilirsiniz.

Anakart modeliniz hakkında daha fazla detaylı bilgi edinmek isterseniz, bilgisayar kasasını açarak anakartın üzerindeki marka ve model bilgisini görebilirsiniz. Bu şekilde de doğrudan anakartınızın üzerinde yazan bilgilerle doğrulama yapabilirsiniz.

Anakartlar genellikle dört çeşide ayrılır: XT, AT, ATX ve BTX. Bu çeşitlilik, anakartların boyutları ve soket yapıları üzerinde farklılık gösterir. Anakartlar, bilgisayarların donanımlarının bir araya getirilmesini ve koordinasyonunu sağlayarak, sistemin sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlayan temel bir bileşendir.

Anakartlar farklı marka ve modellerde ve farklı fiyat aralıklarında bulunabilir. Örneğin, Asus Prime A320M-F Gaming Anakart 733,51 TL, MSI H310M PRO-VDH Plus mATX Anakart 789,94 TL, MSI A320M-A Pro Gaming Anakart 859,43 TL ve MSI A320M-A Pro Max Gaming Anakart 893,54 TL gibi fiyatlarla satılabilmektedir.

Geri