- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Anakart TPM destekliyor mu?
Anakartınızda bu özelliği kontrol etmek için, Windows+R kombinasyonunu tuşlayarak “Çalıştır” penceresini çağırın. Windows TPM yönetim aracını açmak için pencereye “TPM. MSC” ifadesini yazın. Özellik bilgisayarınızda varsa TPM Yönetim ekranı belirecektir.Anakart değiştirirken nelere dikkat edilir?
Anakart Alırken Dikkat Edilmesi GerekenlerAnakartta TPM olup olmadığı nasıl anlaşılır?
‘Aç:’ kısmına ‘tpm.msc’ yazın ve Enter’a basın.
- Açılan pencerede ‘Durum’ isimli bölümü kontrol edin. TPM donanımı mevcutsa ‘TPM kullanmaya hazır’ ifadesi yer almalı.
- ‘TPM Üretici Bilgileri’ bölümünden ‘Belirtim Sürümü’nü kontrol ederek TPM donanımınızın 2.0 olduğuna emin olun.
Anakarta göre işlemci nasıl seçilir?
İşlemci seçmeden önce anakartın hangi soket tipi ile uyumlu olduğunu öğrenmeli ve ona göre işlemci satın almalısınız. Anakart aldığınız işlemcinin soket yapısını desteklemezse anakart ile işlemciyi çalıştırmanız mümkün değildir. Bununla birlikte, soket yapıları aynı türde olan anakart ve işlemci de bazen uyuşmayabilir.TPM ye nasıl bakılır?
Birinci Seçenek: TPM Yönetim Aracını Kontrol Edin Windows’ta yerleşik olan TPM yönetim aracı, bilgisayarınızda TPM olup olmadığını size gösterecektir. Açmak için, bir çalıştırma iletişim penceresi açmak için Windows + R tuşlarına basın. Tür tpm.msc içine yerleştirin ve aracı başlatmak için Enter tuşuna basın.TPM ne işe yarar?
Güvenilir Platform Modülü (TPM), bilgisayarın içinde yer alan ve Dell bilgisayarlarda sistem kartına lehimlenmiş olan bir yongadır. Bir TPM’nin birincil işlevi, güvenli bir şekilde şifreleme anahtarları oluşturmaktır ancak başka işlevleri de mevcuttur.