AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Anahtar okul hangi ulke?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Anahtar okul hangi ülke?​

Çin Halk Cumhuriyetinde “ANAHTAR OKUL” VE “NORMAL OKUL” olmak üzere 2 çeşit okul vardır. ANAHTAR OKULLAR: 1. En nitelikli öğretmenler derse girerler.

Bir öğretmen adayı neden eğitim sosyolojisi hakkında bilgi edinmeli?​

Eğitim sosyolojisi, öğretmenlere içinde yaşadıkları toplumun kültürü, formel ve informel eğitimde toplumun rolü, toplumsal roller, değerler, normlar ve kurumlar toplumsal gelişme, kültür değişmeleri vs. konularında sağlıklı bilgiler kazandırır.

Kaliteli eğitim hakkı nedir?​

Kaliteli eğitim hakkı nedir?
gerçekleĢtirebileceği, istihdam ve yaĢam becerilerini geliĢtirme olanağı bulabileceği kaliteli bir eğitim görme hakkı olarak tanımlamaktadır.

Eğitim sosyolojisinin temel konusu nedir?​

Eğitimsel toplum bilimi (ya da eğitim sosyolojisi), eğitim kurumlarını ve okullaşma ile modern endüstri toplumlarında okullaşma sistemlerini, ‘okul ile toplumsal yapı arasındaki ilişkileri konu alan, eğitim kurumunun toplumun diğer büyük kurumsal düzenleriyle, yani iktisat, politika, din vb. ile olan ilişkilerini …

Dünyada ne kadar çocuk sağlık hizmeti ve kaliteli eğitim alamıyor?​

2020 Yılında Hala Okula Gitmeyen 260 Milyon Çocuk Olmasının 20 Sebebi. Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları projesi kapsamında 2030 yılına kadar her çocuğun okula gitmesi ve eğitim görmesi yönündeki hedefine rağmen, dünya genelinde ilk ve ortaokula gitmeyen tam 260 milyon çocuk mevcut.

Eğitim alma hakkı ne demek?​

Eğitim alma hakkı ne demek?
Eğitim hakkı, bireylerin öğrenme, öğretme, eğitim alma, kendini geliştirme gibi yetkilere hukuksal olarak sahip olması ve bu yetkilerden istediği gibi yararlanmasına denir. Bireyin dili, dini, ırkı, cinsiyeti, etnik kökeni ve siyasi görüşü ne olursa olsun temel eğitimden yararlanması engellenemez.

Dünyada hangi ülkelerde okullar açıldı?​

Dünyada yaşanan diğer gelişmeler şöyle özetlenebilir: Aralarında Almanya, Avusturya, Danimarka, İngiltere, İsrail, ABD gibi ülkelerin bulunduğu bazı ülkeler, okullarda rutin hızlı antijen testleri kullanarak yüz yüze eğitimi tamamen açık/kısmen açık statüsünde sürdürmeye devam etmektedir.

Çin'de "Anahtar Okul" ve "Normal Okul" olmak üzere 2 çeşit okul bulunduğunu belirttiniz. Anahtar okullarda en nitelikli öğretmenlerin derslere girdiği belirtilmiş. Bu bilgiye dayanarak Çin'de anahtar okulların yerine özelliklerinden biraz daha detaylı bahsedebiliriz. Anahtar okullar genellikle özel ve seçkin okullardır. Bu okulların öğrenci seçim sürecinde yüksek nitelikli öğrenciler tercih edilir ve genellikle burslu ya da okul ücreti yüksek olan yerlerdir. Nitelikli öğretmenlerin yanı sıra öğrencilere geniş imkanlar sunulur, eğitim kalitesi yüksektir ve öğrencilere daha fazla destek verilir.

Eğitim sosyolojisi hakkında öğretmen adaylarının bilgi edinmesi gerektiğine dair belirttiğiniz görüşünüzü destekliyorum. Eğitim sosyolojisi, öğretmenlere toplumun eğitim süreçlerinde oynadığı rolü anlamalarında yardımcı olur. Eğitim sosyolojisi, öğretmenlere toplum içindeki dinamikleri, çeşitli öğrenci profillerini, eğitim sisteminin sosyal etkileşimlerini ve öğrenciler arasındaki ilişkileri anlamalarında yardımcı olur. Bu bilgi sayesinde öğretmenler öğrencilerine daha etkili bir şekilde destek olabilirler.

Kaliteli eğitim hakkı, her bireyin eşit ve adil bir şekilde yüksek standartlarda eğitim alabilme hakkı olarak tanımlanabilir. Bu hakkın temel amacı, her bireyin potansiyelini en üst düzeye çıkarabileceği, kişisel ve profesyonel becerilerini geliştirebileceği bir eğitim görme hakkını içerir. Bu kapsamda, öğrencilere nitelikli öğretim, olanaklar ve destek sağlanmalıdır.

Eğitim sosyolojisinin temel konusu ise eğitim kurumlarının toplumsal yapılarla olan ilişkilerini incelemektir. Eğitimsel toplum bilimi, eğitim kurumlarının toplumun diğer büyük kurumlarının yanı sıra ekonomi, politika, din gibi alanlarla nasıl etkileşim halinde olduğunu araştırır. Bu bağlamda eğitim sosyolojisi, eğitimin toplumsal değişim ve dönüşüm süreçleri üzerindeki etkisini inceler.

Dünya genelinde yeterli sağlık hizmeti ve kaliteli eğitim alamayan çocukların sayısının oldukça yüksek olduğunu belirttiniz. Birleşmiş Milletler'in 2030 yılına kadar her çocuğun eğitim görme hedefine rağmen, halen 260 milyon çocuğun okula gitmediği bilgisine yer verdiniz. Bu durumun dünya genelinde eğitim hakkının eşit ve adil bir şekilde sağlanmasında yaşanan zorlukların göstergesi olduğunu söyleyebiliriz.

Eğitim alma hakkı, her bireyin öğrenme, eğitim alma, kendini geliştirme ve bilgiye erişme gibi temel haklara sahip olması anlamına gelir. Bu hak, bireylerin dil, din, ırk, cinsiyet veya diğer kişisel özelliklerine bakılmaksızın eğitim hizmetlerinden yararlanma özgürlüğünü içerir. Temel eğitimden yararlanma hakkı her bireyin doğuştan gelen bir hakkıdır ve ayrımcılığa uğramadan bu haktan faydalanmalıdır.

Son olarak, dünyada yaygın olan COVID-19 pandemisi sebebiyle bazı ülkelerde okulların açık olduğunu belirttiniz. Almanya, Avusturya, Danimarka, İngiltere, İsrail ve ABD gibi ülkeler, okullarda hızlı antijen testleri kullanarak yüz yüze eğitimi kısmen veya tamamen açık şekilde sürdürmektedirler. Bu ülkeler, salgın önlemleri alarak eğitim süreçlerini devam ettirmeye çalışmaktadırlar.

Geri