AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Anadolu lisesi ile normal lise arasinda ne fark var?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Anadolu lisesi ile normal lise arasında ne fark var?​

Fen lisesi ve Anadolu lisesi arasında ufak tefek farklılıklar vardır. Örneğin ders süreleri değiştirmektedir. Fen lisesinde fizik, kimya, biyoloji gibi fen bilimleri dersleri haftada 15 saat verilmektedir. Anadolu liselerinde ise bu dersler haftada 6 saat okutulmaktadır.

Erasmus Projesi lise nedir?​

Lise Değişim Programı, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı bir program olup, ağırlıklı olarak 14-18 yaş aralığındaki lise öğrencilerine sene kaybetmeden yurtdışında değişim öğrencisi olarak okuma imkânı sunmaktadır.
Kaç tane lise türü var?
Geri kalan yüzde 90 öğrencinin ise oluşturulacak eğitim bölgelerinde yer alan okulları tercih edeceğini ve bunlara yerleştirileceklerini söyledi. Yılmaz bunun için de 9 lise türü içinden öğrencilerin adreslerine göre 5 okulu tercih edebileceğini anlattı.
Anadolu Lisesi nasıl bir lise?
Anadolu lisesi, Türkiye’de eğitim veren bir lise türü. Bu liselerin kuruluş amacı üstün nitelikli öğrenci yetiştirilmesi ve üniversite giriş sınavlarında yüksek başarı gösterilmesi olarak belirlenmiştir. Anadolu liselerinin bazıları 4 yıl, bazıları da hazırlık+4 yıl sistemiyle öğrenci yetiştirmektedirler.

Düz lise ne işe yarıyor?​

Genel lise, diğer adı ile düz lise, Türk Millî Eğitimi’nin amaçları doğrultusunda öğrencileri ortaöğretim seviyesinde asgari genel kültüre sahip, toplumun sorunlarını tanıyan, ülkenin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunan insanlar olarak yetiştiren yükseköğretime öğrenci hazırlayan öğretim …

Erasmus kaçıncı sınıfta yapılır lise?​

Lise Değişim Programına hangi sınıftaki öğrenciler başvurabilir? Lise 9, 10, 11, 12. Sınıftaki öğrenciler yani sınıf fark etmeden tüm lise öğrencileri bu programa başvuru yapabilir.
Lisede Erasmus için ne gerekli?
Genel Başvuru Şartları
Lisede hangi alanlar var?
Anadolu Lisesi mezunları; Sayısal alanından ( Tıp, Eczacılık, Mühendislik vb.), Eşit Ağırlık alanından (Hukuk, İşletme, Psikoloji vb.), Sözel alanından (Halkla İlişkiler, Gazetecilik, Tarih vb.), Yabancı dil alanından (İngiliz Dili ve Edebiyatı, Mütercim ve Tercümanlık vb.) birçok bölüme yerleşmektedir.

Yurtdışında burslu lise okumak için ne yapmalıyım?​

Avrupa’da Lise Bursu Almak İsteyen Öğrenciler Buraya
- Mülakatlara Katılma ve Yabancı Dil Yeterliliğini Ispat Etme.
- Akademik Başarı Düzeyi ve Not Ortalamasının Yüksek Olması
- Avrupa’da Lise Bursu Almak İsteyen Öğrencilerin Akademik Sicilleri Temiz Olmalı

Amerikada lise paralı mı?​

Devlet Liseleri (Public Schools): Özel okullardan tek farkı, kural gereği devlet liselerinde sadece 1 yıl okuma şansınızın bulunmasıdır. Onun dışında oldukça iyi okullardır. Fiyat olarak eğitim + konaklama masraflari 15.000 ile 25.000$ arasında değişmektedir. Konaklama ise Amerika`lı ailelerin yanında yapılmaktadır.
Anadolu lisesinde okuyan ne olur?
Hangi liseler daha avantajlı?
Hangi liseler daha avantajlı?

Düz lise ne olarak geçiyor?​

milli eğitim bakanlığı nezdinde bütün kanun, yönetmelik ve yönergerlerde ‘genel lise’ olarak ifade edilen liselerin halkın dilindeki adıdır.

Geri