AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Anadolu lisesi alan secimi kacinci sinifta?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Anadolu lisesi alan seçimi kaçıncı sınıfta?​

Milli Eğitim Bakanlığı yeni düzenlemesi ile beraber alan tercihleri artık 9. sınıfta gerçekleştiriliyor. Eski dönemlerde ise 10. sınıfta yapılan alan tercihleri, artık 9. sınıf bitmesi ile beraber aylarında gerçekleşmektedir.

10 sınıf alan seçimi 2020 nasıl yapılır?​

Lisede alan seçimi ne zaman 2020? Sorusu merak ediliyordu. Alan tercih işlemleri Tercih başvuruları 29 Haziran-10 Temmuz 2020 tarihleri arasında yapılacak. Tercih işlemleri veli tarafından bireysel olarak e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden yapılabilecek.

2021 Alan Seçimi Ne Zaman 10 sınıf?​

2021 Alan Seçimi Ne Zaman 10 sınıf?
10 ve 11’inci sınıftaki dal kontenjanlarının okulda ilan edilmesi, öğrencilerin dal tercihlerinin okul yönetimi tarafından alınması ve öğrencilerin dala yerleştirme işlemlerinin tamamlanacağı tarih ise 17 Eylül 2021…

Alan seçimi hangi sınıfta yapılıyor?​

Lise alan ve dal seçimleri, değişen yönetmelikle birlikte 10. sınıfta değil, 9. sınıfın başında gerçekleştirilmeye başlandı. 18-23 Eylül tarihleri arasında tamamlanan lise alan ve dal seçim sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 26 Eylül 2021 tarihinde e-okul üzerinden açıklandı.

10 sınıfta hangi alanlar var?​

Hukuk, Psikoloji, PDR, Maliye, İşletme, İktisat, Sosyoloji, Kamu Yönetimi, Sınıf öğretmenliği, İç Mimarlık bu alanda tercih edilebilecek mesleklerdir.

Anadolu Lisesinde alan seçimi kaçıncı sınıfta 2021?​

Anadolu Lisesinde alan seçimi kaçıncı sınıfta 2021?
Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yeni düzenlemesine göre, Anadolu meslek liselerinde daha önce 10’uncu sınıfta yapılan alan ve dal seçimleri artık rehberlik hizmetlerinin ardından 9’uncu sınıflarda yapılacak.
Anadolu Lisesinde alan var mı?​
Anadolu Lisesi mezunları; Sayısal alanından ( Tıp, Eczacılık, Mühendislik vb.), Eşit Ağırlık alanından (Hukuk, İşletme, Psikoloji vb.), Sözel alanından (Halkla İlişkiler, Gazetecilik, Tarih vb.), Yabancı dil alanından (İngiliz Dili ve Edebiyatı, Mütercim ve Tercümanlık vb.) birçok bölüme yerleşmektedir.
10 sınıf alan seçimi ne zaman yapılır?​

Açık lisede alan seçimi nasıl yapılır?​

Açık lisede alan seçimi nasıl yapılır?
http://www.aol.meb.gov.tr Açık Öğretim Lisesi internet sayfasında yer alan ”Öğrenci Girişi” başlığını seçiniz. Öğrenci numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yapınız. Sol tarafta yer alan ”Kayıt Yenileme / Ders Seçme” başlığı altında yer alan ”Ders Seçme İşlemleri” modülünü seçiniz.

Açık öğretim lisesi alan seçimi ne zaman yapılır?​

Açık öğretim lisesi alan seçimi ne zaman yapılır? Lise eğitimine dışarıdan devam eden öğrencilerin kayıt olduğu AÖL için 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı 2.Dönem Ders Seçme İşlemleri başlamış olup 20 Mart 2021 tarihine devam edecek.

Merhaba! Anadolu lisesi alan seçimi genellikle 9. sınıfta gerçekleşmektedir. Yeni düzenlemelerle birlikte artık 9. sınıfta yapılan bu tercihler, öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine göre belirli alanlara yönlendirilmesine olanak sağlamaktadır.

2020 yılında 10. sınıf alan seçimi için tercih başvuruları 29 Haziran-10 Temmuz tarihleri arasında yapılmıştır. Bu tercih işlemleri veliler tarafından bireysel olarak e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden gerçekleştirilmiştir.

2021 yılında ise alan seçimi işlemleri 17 Eylül tarihinde tamamlanmıştır. Bu süreçte öğrencilerin dal tercihleri okul yönetimi tarafından alınmış ve öğrenciler ilgili dala yerleştirilmiştir.

Lise alan ve dal seçimleri genelde 9. sınıfın başında yapılmaktadır. Örnek olarak, 2021 yılında 9. sınıf öğrencileri 18-23 Eylül tarihleri arasında alan ve dal tercihlerini yapmıştır. Sonuçlar ise 26 Eylül tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından e-okul üzerinden duyurulmuştur.

Anadolu liselerinde sunulan alanlar arasında Sayısal, Eşit Ağırlık, Sözel ve Yabancı Dil gibi çeşitli seçenekler bulunmaktadır. Bu alanlar mezuniyet sonrasında öğrencilere çeşitli bölümlerde başarılı bir kariyer yapma imkanı sunmaktadır.

Açık lisede alan seçimi ise http://www.aol.meb.gov.tr internet sitesinden yapılabilmektedir. Öğrenciler, öğrenci numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak ders seçme işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Umuyorum ki verdiğim bilgiler konuyla ilgili sana yardımcı olmuştur. Başka soruların varsa çekinmeden sorabilirsin. Her zaman yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

Geri