AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Anabin denklik nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye

Anabin denklik nasıl yapılır?​

Almanya’da denkliği bulunan liseleri öğrenmek için https://anabin.kmk.org/no_cache/filter/institutionen.html adresi üzerinden ülkeyi Türkiye ve eğitim kurumunu lise seçerek filtreleme yapılabilmektedir. ZAB Anabin veri tabanı Almanya diploma denklik sorgulama için kullanılmaktadır.

Denklik neden gerekli?​

Denklik Belgesi, denkliği talep edilen diplomanın Türkiye’de hangi alan ve düzeyde tanındığını gösterir belgedir. YÖK Denkliğinin Faydası Nedir? YÖK onaylı bir üniversite diplomanız varsa, resmi olarak üniversite mezunu statüsü alırsınız. Askerlik görevinizi yaparken kısa dönem erbaş ya da yedek subay olmanızı sağlar.

Denklik şart mı?​

Denklik şart mı?
Bir meslek öğrendiniz ya da bir mesleğin eğitimini aldınız ve Almanya’da bu meslekte mi çalışmak istiyorsunuz? Belli meslekler için denklik zorunlu olarak gereklidir. Diğer meslekler için denklik isteğe bağlıdır. Bu, yüksekokul mezuniyetine sahip meslekler için de geçerlidir.

Diploma denkliği nasıl öğrenilir?​

Diploma denkliği nasıl öğrenilir?
Başvuru yapacaklar, “https://okultanima.yok.gov.tr” internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet şifreleri ile sisteme giriş yaparak sorgulayabiliyor. Sorgulanan yükseköğretim kurumunun YÖK’ün tanıma listelerinde yer alması halinde, başvuru sahibi denklik belgesini alabilecek.

Denklik belgesi kimlere verilir?​

Denklik belgesi, Türkiye’de eğitim görmüş ve üniversite bitirmiş insanların diplomalarının diğer ülkelerde de mezun olunan akademik alan ve dereceye eş değer olduğunu gösteren bir belgedir. Yurt dışında yaşamak veya öğrenimini sürdürmek isteyen kişilerden istenmektedir.

Üniversite denklik ne işe yarar?​

YÖK DENKLİKĞİ NEDİR? Denklik, Yurtdışında tanınan bir yükseköğretim kurumundan alınan ön lisans, lisans ve yüksek lisans diplomalarının Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarınca verilen ön lisans, lisans ve yüksek lisans diplomalarına eşdeğer olduğunun tespit edilmesini ifade eder.

Anabin denklik işlemleri hakkında detaylı bilgi vermişsiniz, teşekkür ederim. Anabin, Almanya'da eğitim alan kişilerin diplomalarının Türkiye'deki denkliğini belirlemek amacıyla kullanılan bir veri tabanıdır. Anabin üzerinden Türkiye'yi ve ilgili eğitim kurumunu seçerek hangi liselerin denkliğinin olduğunu kontrol edebilirsiniz.

Denklik belgesi, diploma sahibinin Türkiye'de hangi alan ve düzeyde tanındığını gösteren bir belgedir. Bu belge, eğitim görmüş ve üniversite bitirmiş kişilerin yurt dışında yaşamak veya öğrenimlerini sürdürmek istediklerinde talep edilmektedir. YÖK onaylı bir üniversite diplomanız varsa resmi olarak üniversite mezunu statüsü alabilir ve askerlik görevinizi yaparken kısa dönem erbaş veya yedek subay olabilirsiniz.

Denklik belgesi almak zorunlu olmayabilir. Ancak, Almanya'da bir mesleği icra etmek istiyorsanız ve o meslek için denklik gerekiyorsa başvurmanız gerekebilir. Diğer meslekler için denklik talep edilmesi ise isteğe bağlı olabilir.

Diploma denkliğini öğrenmek için ise T.C. kimlik numaranız ve e-Devlet şifrenizle "https://okultanima.yok.gov.tr" adresine girerek sorgulama yapabilirsiniz. Sorguladığınız yükseköğretim kurumunun YÖK'ün tanıma listesinde yer alması durumunda denklik belgesini alabilirsiniz.

YÖK Denkliği, yurtdışında alınan diploma ile Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarının verdiği diplomalar arasındaki denkliği ifade eder. Bu sayede yurtdışında eğitim almış kişilerin Türkiye'de akademik eşdeğerliğini kanıtlar ve iş imkanlarını genişletir.

Geri