Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ana ari memesi kac gunde kapanir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.241
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ana arı memesi kaç günde kapanır?​

pupa haline gelir. Pupa dönemi prepupa dönemi ile birlikte ana arıda 7, işçi arıda 12 ve erkek arıda ise 15 gündür. Yumurtlamadan itibaren 8. günün sonunda arı larvası içeren gözün ağzı kapanır.

Ana arı çıktıktan kaç gün sonra yumurta atar?​

Normal şartlarda kafes içinde verilen ana arı çiftleşmiş olduğu için kovana kabulünden 1-2 gün içerisinde yumurta atmaya başlayacak ve kovana hakim olacaktır.
Kaliteli ana arı nasıl olur?
Taranov (1973) ana arı kalitesini, ana arının çıkış ağırlığına göre yorumlamış, 200 mg dolayında çıkış ağırlığına sahip ana arıyı “kaliteli”, 220 mg’dan daha yüksek çıkış ağırlığına sahip ana arıyı ise “çok kaliteli” olarak tanımlamıştır.

Yeni ana arı neden Yumurtlamaz?​

Almış olduğunuz ana arı uzun süre yoldan geldiği için hemen kovan alışması bir süreci olabilir. Aynı zamanda yine bu ana arı daha önce ana arı çiftleştirme kutusundan daha büyük bir kovana geldiğinden dolayı yine yumurta atması gecikebilir.

Bir bal arısı kaç gün yaşar?​

Her kolonide 20.000-45.000 adet işçi arı bulunur. Döllenmiş yumurtalardan oluşurlar ve 21 günde petek gözünden çıkarlar. Koloni içindeki ve dışındaki tüm işleri yaparak yoğun çalıştıklarından dolayı hızlıca yaşlanırlar ve ortalama 35 gün yaşarlar.
En iyi ana arı hangisi?
Kafkas ve karniyol arı ırkları verim olacaktır. Bölgeniz için en ideali kafkas arısı olmaktadır.
Aldığınız arının hastalıklardan arınmış olmasına dikkat edin. Farklı bir arılıktan arı alıyorsanız arıcının arı hastalıklarına karşı mücadele yaptığına emin olun eğer değilseniz kendi kovanınızı götürün aktarıp o şekilde alın. Eğer hastalık varsa kovanı ile birlikte alırsanız hastalığı olduğu gibi getirirsiniz.
Erken ilkbahar ve genç sonbaharda açık yavru gözlerinin en çok balın en az olduğu dönemlerde 3 gün ara ile 3 defa ilaçlanır. İstenilen sonuç alınmaz ise ilaçlama sayısı artırılmalıdır. Arılara yan etkisi olmayan ve balda kalıntı bırakmayan ilaçlar kullanılmalıdır.
Varroa dumanı ne zaman verilir?
Arıların akşam kovanda olduğu saatlerde körük aracılığı ile 3 duman verilir. 3 gün arayla 3 defa uygulama yapılır.
 
Geri
Üst