Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ana ari ciftlesmeyi nerede gerceklestirir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ana arı çiftleşmeyi nerede gerçekleştirir?​

Ana arılar feromonları sayesinde erkek arıları kendilerine çekerler. Bir ana arı güneşli bir günde (19-30 °C), kovandan 0-5 km uzaklıkta, yerden 12-15 m yükseklikte, 8-10 erkek arı ile çiftleşir.

Nosema mantar mı?​

Bu nedenlerden en önemlilerinden biri de Nosema cinsinde yer alan Nosema apis ve N. ceranae etkenleridir (Paxton, 2010; Chaimanee ve ark., 2010). Bu hastalık etkenleri zorunlu hücre içi mantarlar olan mikrosporidia şubesinde yer alırlar.
Avrupa yavru çürüklüğü nasıl anlaşılır?
2- Avrupa Yavru Çürüklüğü Kovan açıldığında kokmuş et ya da balık kokusunu andıran koku alınır. Açık yavru döneminde ölmüş larvalar koyu kahverengi ve siyaha yakın renktedir ve larvadaki renk değişimi önemli bir belirtidir. Hastalığın çok şiddetli seyrettiği durumlarda kapalı yavru gözlerinde de görülebilir.
Arı yavrusuna ne ad verilir?
Basit olarak arının; yumurta ve larva dönemi açık yavru, pupa dönemi de kapalı yavru olarak adlandırılır.

Ana arı ne zaman çiftleşmeye çıkar?​

Ana arılar gözden çıktıktan 6-8 gün sonra çiftleşme uçuşuna çıkar ve havada uçarken 8-10 erkek arı ile çiftleşir.

Nosema hastalığı nedir?​

Nosema apis isminde ki hücre içi bir parazit tarafından meydana getirilen ergin arı hastalıklarından olup tüm arı hastalıkları içinde en yaygın olanlarından birisidir. Arıların sindirim sisteminde bozukluk yaparak verim düşüklüğüne yol açarak ekonomik kayıplara neden olur. Bu hastalık arı ölümleri de yapmaktadır.
Fumidil B nerede satılır?
Veteriner hekim reçetesiyle eczanelerde, veteriner muayenehane ve polikliniklerinde satılır (VHR). Karton kutu içerisinde, 25 g’lık bal renkli cam şişelerde satış sunulmuştur.
Avrupa yavru çürüklüğü hastalığı nedir?
AVRUPA YAVRU ÇÜRÜKLÜĞÜ Bal arısı larvalarında görülen çok bulaşıcı, öldürücü bakteriyel bir infeksiyöz hastalıktır. Dünyanın pek çok yerinde yaygın olup bazı yerlerde Amerikan Yavru Çürüklüğünden daha da etkili olduğu bildirilmiştir.
Hastalığın etmeni Ascosphaere Flaus Apis Fungus (mantar) dur. Kireç yavru hastalığı olup sporla ürer. Bu mantar oldukça dirençli olup yaklaşık 15 yıl kadar bulaşabilme özelliğini taşır. Hastalık işçi arılar tarafından larvalara verilen etmen bulaşmış besinlerle gerçekleşir.
Kaçan arı oğulu nasıl bulunur? Kaçan arı oğulu kısa sürede çok fazla mesafe kat edemeyecektir. Bu nedenle kovanın etrafında arıyı çekebilecek kokular sürmek ve şerbetli su kullanmak kaçan arının geri gelmesini büyük oranda sağlayacaktır.
Arı oğulu nasıl belli olur?
Oğul, arıcı tarafından fark edilemezse gözcü arıların bulduğu mekana gider. Gözcü arılar buldukları boş kovan, ağaç kovuğu, kaya arası ve buna benzer mekanları çeşitli vücut hareketleri oğul salkımının üzerinde yaptıkları haberleşme dansları ile haber verirler.
Oğul çekme kremi ne için kullanılır?
Kaçak arı oğullarınızın arılıktan uzaklara gitmesini sağlamak için kullanılmaktadır. Yada dağda taşta boş kovanları koyarak kaçan oğulları yakalayabilirsiniz. Oğul arı çekme kremi doğal esansiyel yağlar içerir. Kullanmak için, kovan girişine, içine ve çerçeve kenarlarına bir miktar sürerek uygulamayı yapabilirsiniz.
 
Geri
Üst