- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.238
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Amla üzümü nerede bulunur?
Bektaşi üzümü (Amla) Ülkemizde henüz fazla bilinmeyen bir üzüm çeşididir. Hindistan kıyıları ve Orta Amerika’da yetişir.Bektaşi üzümü ile neler yapılır?
* Bektaşi üzümünün en önemli özelliklerinden biri ise, kanser hücrelerinin hastalığı yenmek adına kullanılan ilaçlara karşı olan direncini kırmasıdır. * Bektaşi üzümünün meyveleri veya yapraklarından çay yapılmasıyla adet düzensizliğini ve uzamış menopoz kanamasını normal hale getirir.Amla tozu neye iyi gelir?
Amla tozu lif açısından zengin yapısıyla kabızlığı önler ve sindirime yardımcı olur. Ayrıca bağırsaktaki asitliliği azaltarak safra kesesi enfeksiyonlarından korur, diyabeti tedavi eder, mide ekşimesini önler ve gastrointestinal kanserle solunum yolu kanser riskini azaltır.
Bektasi Uzumu yenir mi?
Bektaşi üzümünü taze şekilde bulduğunuz anda hemen tüketin. Faydasını en çok taze haliyle gösterecektir.Frenk üzümünün faydaları ve nasıl kullanılır?
Yüksek miktarda B ve C vitamini içerir ve bağışıklığı kuvvetlendirir. Zengin bir mineral deposu olan frenk üzümü fosfor, manganez, demir, bakır ve potasyum kaynağıdır. Lifli yapısıyla sindirim sistemini rahatlatır, bağırsakları çalıştırarak kabızlığı önler. Kan şekerinin dengede tutulmasını sağlar.Amla yağı saç rengini koyulaştırır mı?
Saçlarınız açık ya da kumral tonda ise, amla yağını saçınıza uyguladığınızda saç tonunuzun yeşil olabilme ihtimali var. Çünkü bu yağ, saç tonunu hem koyulaştırıyor hem de yeşil yapıyor. Ancak koyu tonda saçlara sahipseniz, herhangi bir yeşillikle karşılaşmazsınız.
Amla tozu ne renk olur?
Amla tozu saça renk vermez fakat kınanın verdiği turuncu rengi kırmaya yarar. Amla eklenen karışımlar rengin daha küllü ve soğuk tonlarda olmasına yardımcı olur.Bektaşi üzümü ne zaman olur?
Ülkemizde Haziran ayında olgunlaşan Bektaşi üzümü gıda alanında sıkça kullanılmaktadır.Bektaşi üzümü ne zaman ekilir?
Açık kök bektaşi üzümü fidanları yaprak dökümüyle beraber (Genelde Aralık ayı 1 ile 2. Haftasından itibaren) , Bölgelere ve rakıma göre Nisan ayının son haftasına kadar dikilebilmektedir.