Amfori Bsci davranis kurallari nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Amfori Bsci davranış kuralları nedir?​

İşletmemiz hiçbir türlü köle, kaçak veya gayri iradi iş gücünden faydalanmaz. İşletmemiz hiçbir şekilde yolsuzluk, dolandırıcılık, zimmet veya rüşvete müsamaha göstermez. İşletmemiz eşit fırsatlar sunar ve çalışanlara karşı ayrımcılık yapmaz. İşletmemiz, çalışma saatleri ile ilgili kanuna uyar.

Amfori Bsci ne demek?​

amfori BSCI (İş Sosyal Uygunluk Girişimi), dünya genelinde şirketler tarafından tercih edilen temel sosyal denetim protokollerinden biridir. Akredite bir amfori BSCI denetim kurumu olan QIMA, dünyanın pek çok yerindeki üreticilere, markalara ve perakendecilere kapsamlı denetim programları sunmaktadır.
BSCI, ILO’nun (Uluslararası İşçi Organizasyonu) işçi standartlarını temel alır ve tedarikçilerin sosyal performanslarının sürekli olarak iyileşmesini teşvik eder. Nihai hedefi, SA 8000 veya eşleniği gibi standartlarca belgelendirilmiş olmak, böylece sürdürülebilir çalışma koşullarını dünya genelinde desteklemektir.
BSCI ilkeleri nelerdir?
“Amfori BSCI” davranış kuralları nelerdir?
BSCI açılımı nedir?
Business Social Compliance Initiative (BSCI) , BSCI gözetim ve denetim sistemi vasıtasıyla dünya genelindeki üretim yerlerindeki sosyal standartlara yönelik kalıcı iyileştirme sağlanmasını amaçlar. SA 8000 standardını temel almaktadır ve SAI (Social Accountability International) tarafından tanınmaktadır.

Sosyal Uygunluk ne demek?​

Sosyal uygunluk, bir işletmenin çalışanlarına ve çevreye nasıl davrandığının ve sosyal sorumluluk kavramını kendi içinde ve etki alanlarında nasıl uyguladığının göstergesidir. Bir işletmenin sosyal uygunluk standartlarını karşıladığından emin olmak için, o işletmeye sosyal uygunluk denetimi yapılması gerekebilir.

BSCI belgesi ne işe yarar?​

BSCI belgesi: İş Sosyal Uygunluk Girişiminin kısaltmasıdır. BSCI, ILO’nun (Uluslararası İşçi Organizasyonu) iş ve işçi güvenliği standartlarını ve kriterlerini baz alarak ve tedarik zincirlerinin sosyal performanslarının iyileşmesini ve gelişmesini sağlar.

Geri