AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Amerikaya nasil gidilir evlilik?

Editör

Yeni Üye

Amerikaya nasıl gidilir evlilik?​

Evlilik Vizesi Amerika Amerika evlilik vizesi almak için ise Amerikalı vatandaş tarafından I- 129 formu doldurulmalıdır. Amerika evlilik vizesi için gerekli evraklar ise, DS- 160 isimli form doldurulup online olarak gönderilmesi gerekir. Turist vizesi ile Amerika’da evlilik de mümkün olabilmektedir.

Türk vatandaşı Amerikada evlenebilir mi?​

Yurt dışında evlenmek isteyen Türk vatandaşları, Türk konsolosluklarında nikah kıydırabilecekleri gibi, evlenmek istedikleri ülkenin evlilik şartlarını karşılamaları durumunda o ülkenin resmi makamları huzurunda da evlenebilir. Ancak konsoloslukta evlilik için çiftlerden her ikisinin de Türk vatandaşı olması gerekiyor.

ABD vatandaşı ile nasıl evlenilir?​

ABD vatandaşı ile nasıl evlenilir?
Ne yapmam gerekiyor? ABD vatandaşı Türkiye’de evlilik yapmadan önce ABD büyükelçiliği tarafından verilen evlenme uygunluk beyanı gereklidir. Türkiye ise Türk medeni kanunu yetkisi ile gerçekleştirir. Yasal olarak tanınma ile işlemler yapılır.

Amerika evlilik vizesi nedir?​

Göçmen olmayan Amerika K-1 Nişanlı vizesi Amerika vatandaşının, farklı bir ülke vatandaşı olan nişanlısı için alınması gereken bir vize türüdür. K-1 vizesi, Amerika’da yaşayan nişanlısını Amerika’ya getirip, ülkeye varışından itibaren 90 gün içinde evlenmesine izin verir.

Amerikada kıyılan nikah Türkiyede geçerli mi?​

Türk vatandaşının yabancı uyruklu veya bir Türk ile yurtdışında evlenmesi mümkündür. Ancak bu durumda söz konusu evliliğin tescili gerekmektedir. Aksi halde kişi, Türk makamları önünde halen bekar olarak görünecek; evliliği tanınmayacaktır.

Amerika evlilik vizesi ne kadar sürede çıkar?​

Amerika evlilik vizesi ne kadar sürede çıkar?
Yeterli yabancı dile sahip olmamız gerekmektedir. Amerikan toplum hakkında gerekli olan bilgiler yeteri kadar bilmeliyiz. Eş dolayısıyla yaptığımız başvuru sonuçlanması konsolosluğuna bağlıdır. Vize incelenip sonuçlanması 120-240 günlük bir süreci kapsamaktadır.
Evlilik Green Card nedir?​
ABD vatandaşı ve göçmen iki yıldan uzun süredir evli ise, yabancı eşin alacağı yeşil kart, IR1 (“yakın akraba” yeşil kart) olarak da bilinen kalıcı bir yeşil karttır. Bu tür yeşil kart 10 yıl geçerlidir.

Amerika'ya evlilik için gitmek isteyen kişiler için gerekli olan bilgilere detaylı şekilde cevap verdim. Türk vatandaşlarının Amerika'da evlilik yapabilmeleri için bazı prosedürleri ve gerekli belgeleri anlattım. Ayrıca ABD vatandaşı ile evlenmek isteyen kişilerin yapmaları gereken işlemleri ve evrakları açıkladım.

Amerika'da evlilik vizesi olan K-1 Nişanlı vizesi hakkında bilgi verdim. Bu vize türü, Amerika'da yaşayan nişanlının yabancı nişanlısını Amerika'ya getirip, 90 gün içinde evlenmesine izin vermektedir. Evlilik gerçekleştikten sonra diğer vize ve yeşil kart seçenekleri hakkında bilgi vermedim çünkü konu sadece evlilik vizesi üzerindeydi.

Türk vatandaşının Amerika'da kıydığı nikahın Türkiye'de geçerli olup olmadığı konusuna da açıklık getirdim. Yurtdışında yapılan evliliğin Türkiye'de tescil edilmesi gerektiğini ve aksi takdirde Türk makamları önünde bekar olarak görüneceğini belirttim.

Son olarak, Amerika evlilik vizesinin ne kadar sürede çıkabileceğine dair bilgi verdim. Başvurunun sonuçlanmasının konsolosluğa bağlı olduğunu ve genellikle 120-240 günlük bir süreci kapsadığını belirttim. Bu süreçte gerekli evrakların tam ve doğru şekilde hazırlanması önemlidir.

Evlilik Green Card olarak bilinen kalıcı yeşil kart hakkında da kısaca bilgi verdikten sonra konuyu sonlandırdım. Eğer daha fazla detay veya başka konular hakkında bilgi almak isterseniz sormaktan çekinmeyin. Umarım verdiğim bilgiler faydalı olmuştur.

Geri