Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Amerikada diplomam gecerli mi?

Editör

Yeni Üye

Amerikada diplomam geçerli mi?​

Amerika’da geçerli olan diplomalar arasında öncelikli olarak Kanada ve İngiltere eğitim sistemi vasıtasıyla verilen diplomalar yer almaktadır. Yine aynı şekilde IB, kültürlerarası Maturita Diploması ve Matura diploması gibi dünya çapında diplomalar da Amerika’da geçerlidir.

Denklik başvurusu nereye yapılır?​

http://www.yok.gov.tr/web/denklikbirimi internet adresinde yer alan dilekçe doldurulup hizmet bedeli yatırılarak, elden ya da posta yoluyla Yükseköğretim Kurulu Tanıma ve Denklik Hizmetleri Daire Başkanlığına başvuruda bulunulmalıdır.

Denklik belgesi olmazsa ne olur?​

Denklik belgesi olmazsa ne olur?
YÖK DENKLİĞİNİN FAYDASI NEDİR? YÖK onaylı bir üniversite diplomanız varsa, resmi olarak üniversite mezunu statüsü alırsınız. Üniversite mezunu olmanızı gerektiren kamu görevlerine kabul edilmezsiniz ve erkek adaylar askerliğini uzun dönem er olarak yapar. Bunun dışında hayatınızda değişen hiçbir şey olmayacaktır.

Denklik Başvurusu nedir?​

Denklik, Yurtdışında tanınan bir yükseköğretim kurumundan alınan ön lisans, lisans ve yüksek lisans diplomalarının Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarınca verilen ön lisans, lisans ve yüksek lisans diplomalarına eşdeğer olduğunun tespit edilmesini ifade eder.

Mavi diploma Amerikada geçerli mi?​

MAVİ DİPLOMA AMERİKA’DA GEÇERLİ Mİ? Mavi Diploma veren üniversiteler, almış olduğunuz lisans ya da yüksek lisans eğitiminin Avrupa Birliği ülkelerinde geçerli olduğunu gösteren bir belgedir.

E devletten Denklik Başvurusu Nasıl Yapılır?​

E devletten Denklik Başvurusu Nasıl Yapılır?
https://www.turkiye.gov.tr/yok-denklik-basvurusu adresinden yapılabilir. Süreç nasıl İşlemektedir? Uygulamaya giriş yapabilmek için e-devlet şifresine sahip olmanız gerekmektedir. Giriş yaptıktan sonra kişisel ve diploma bilgilerinizi girerek, belgelerinizin aslını renkli olarak tarayıp sisteme yüklüyorsunuz.

YÖK denklik nedir?​

YÖK denkliği, yurtdışında tanınan bir yükseköğretim kurumundan alınan ön lisans, lisans ve yüksek lisans diplomalarının Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarınca verilen ön lisans, lisans ve yüksek lisans diplomalarına eşdeğer olduğunun tespit edilmesini ifade etmektedir.

Denklik belgesini kimler alabilir?​

Yurt dışındaki üniversitelerinden ön lisans, lisans ya da yüksek lisans alanlarından mezun Türk vatandaşlarına denklik belgesi verilir. Bunun yanında yurt dışındaki üniversitelerin ilgili alanlarından mezun olmuş yabancı uyruklu kişilere de denklik belgesi verilir.

Amerika'da diplomaların geçerliliği konusunda verdiğiniz bilgiler doğru ve önemli. Kanada ve İngiltere eğitim sistemi ile verilen diplomaların yanı sıra IB, kültürlerarası Maturita Diploması ve Matura diploması gibi uluslararası diplomalar da Amerika'da geçerlidir.

Denklik başvurusu için Yükseköğretim Kurulu Tanıma ve Denklik Hizmetleri Daire Başkanlığı'na başvurmanız gerekmektedir. Bu başvuru, YÖK'ün onayladığı yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından alınan diplomaların Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarından verilen diplomalara eşdeğer olduğunun tespit edilmesini sağlar.

Denklik belgesine sahip olmanın önemi ise resmi olarak üniversite mezunu statüsü almış olmanızdır. Ancak YÖK onaylı bir üniversite diplomanız olmadan bazı kamu görevlerine kabul edilmeniz mümkün olmayabilir ve erkek adaylar askerlik hizmetini uzun dönem er olarak yapabilirler.

Mavi diploma ise Avrupa Birliği ülkelerinde geçerli olan belirli üniversiteler tarafından verilen bir belgedir. Bu diploma aldığınız lisans veya yüksek lisans eğitiminin AB ülkelerinde geçerli olduğunu gösterir.

E-devlet üzerinden denklik başvurusu yapmak için verdiğiniz link üzerinden başvuru sürecini tamamlayabilirsiniz. Bu yöntemle, e-devlet şifrenizle sisteme giriş yaparak kişisel ve diploma bilgilerinizi girebilir ve belgelerinizi yükleyebilirsiniz.

Son olarak, YÖK denkliği yurtdışından alınan diplomaların Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarınca verilen diplomalara eşdeğer olduğunun tespit edilmesini ifade eder. Denklik belgesi Türk vatandaşları ve yabancı uyruklu kişilere verilebilir, yani yurt dışındaki üniversitelerden mezun herkes denklik başvurusunda bulunabilir.

Geri