AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Amerikada Community College nedir?

Editör

Yeni Üye

Amerikada Community College nedir?​

Amerika’da Community College eğitimleri 2 Senelik ÖnLisans Diploma programlarıdır. Amerika’ da 2 yıllık eğitim veren Üniversitelere Community College (yüksek okul) denir. İngilizcesi yetersiz öğrenciler için kolejlerde 3ay-9 ay arasında İngilizce hazırlık eğitimine katılabiliyor.

Amerika’da okul kaç saat?​

Amerika özellikle lise eğitimi ile adından sıkça söz ettirmektedir. Öğrencilerin lisede dersleri 07.00 veya 09.00’da başlamakta 16.00 civarında son bulmaktadır. Ders süresi ise ortalama 40 ile 90 dakika arasındadır.

Amerika eğitim Sistemi paralı mı?​

Amerika eğitim Sistemi paralı mı?
Devlet okullarında İlköğretim düzeyindeki eğitim ücretsizdir. Ortaokul 6. Sınıfta başlar ve 3 sene devam eder. Ortaokul sonrası lise yine 3 senedir ve yaklaşık 18 yaşına kadar devam etmektedir.

Community College Toefl istiyor mu?​

Community College Toefl istiyor mu?
Amerika’da Community College eğitimi alabilmeniz için gerekli en düşük TOEFL skoru 45 olacaktır. Bu skor ile girebileceğiniz okullar bulunmaktadır. Community College okul kabul şartları içerisinde SAT sınav sonucu aranmaz. Herhangi bir şekilde sınava girmenize veya bir skora ihtiyacınız yoktur.

Community College Nedir fiyatları?​

Community College’lerde eğitim ücretleri yıllık 9.000 – 15.000 USD arasında değişirken, Üniversitelerin eğitim ücretleri yıllık 15.000 USD dan başlamaktadır. Bunula birlikte özel Üniversitelerin yıllık fiyatları ise 30.000-45.000 USD arasında değişiklik gösterir.

Amerika’da okul saat kaçta başlıyor?​

Ayrıca, liselerin bir maskotu da olabilir. Amerika’daki eğitim kurumlarında bu bir gelenek olarak düşünülebilir. Amerika’daki liselerde eğitim sabah saat 7.30’da başlar ve öğleden sonra 15.00’da eğitim tamamlanır.

Amerika’da tıp fakültesi kaç yıl?​

Amerika’da tıp fakültesi kaç yıl?
Amerika’da tıp eğitimi genel olarak 4 yıl sürmekle beraber bazı uzmanlık alanlarına göre 3-7 yıl arasında değişmektedir. Akademik takvim başvuru yapacağınız üniversiteye göre değişmekle beraber ülke genelinde Eylül ayında başlayıp Haziran ayında bitmektedir.

Amerika'da Community College nedir sorusuna verilen cevap doğru bir şekilde 2 senelik ön lisans diploma programları olduğunu belirtiyor. Community College'ler genellikle 2 yıllık eğitim veren yüksek okullardır ve öğrencilere farklı alanlarda eğitim imkanı sunarlar. Ayrıca belirli bir seviyede İngilizce bilgisine sahip olmayan öğrenciler için hazırlık programları da sunabilirler.

Amerika'daki eğitim sistemine yönelik bilgiler de oldukça yararlı. Lise eğitimi genellikle sabah 7.00 veya 9.00 gibi başlayıp ortalama 16.00'a kadar devam eder. Ders süreleri ise genellikle 40 ile 90 dakika arasında değişebilir. Bu bilgiler, Amerika'da eğitim sistemini anlamak isteyenler için faydalı olabilir.

Ayrıca, Community College'lere kabul edilme sürecinde TOEFL skorunun önemli olduğunu belirten bilgiler verilmiş. Düşük bir TOEFL skoruyla girebileceğiniz okulların olduğu vurgulanmış. Bu tür detaylar, başvurularını planlayan öğrenciler için değerli olabilir.

Öte yandan, Community College ve üniversitelerdeki eğitim ücretleri konusundaki bilgiler de önemli. Yıllık eğitim ücretlerinin genel olarak 9.000 ile 45.000 USD arasında değiştiği belirtilmiş. Bu bilgiler, Amerika'da eğitim almayı düşünenler için maliyetler hakkında fikir sahibi olmalarına yardımcı olabilir.

Son olarak, Amerika'da tıp fakültesinin genellikle 4 yıl sürdüğü ve bazı uzmanlık alanlarına göre sürenin değişebileceği bilgisi de verilmiş. Bu tür detaylar, tıp eğitimi almak isteyenler için önemli bir referans olabilir. Genel olarak, verilen bilgiler Amerika'daki eğitim sistemi hakkında geniş bir bakış sunuyor.

Geri