AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Amerika neden 911?

Editör

Yeni Üye

Amerika neden 911?​

Amerika Birleşik Devletleri 911 Amerika’nın genel amaçlı acil numarasıdır; Amerikan filmlerinde 911’in acil servis numarası olarak kullanılmasını görenlerin yanlış öğrenip onun yerine 112 kullanılan ülkelerde kullanıcıların sorun yaşamamaları için birçok modern telefon 911’i 112’ye yönlendirir.

911 itfaiye mi?​

cep telefonlarında – 112 veya 911; Acil olmayan ambulans – 1777; Acil olmayan polis hattı – 1800 225 0000; Trafik polisi – 6547 0000.

911 Türkiye nedir?​

911 Türkiye nedir?
Türkiye’den 911 numarası cep telefonundan arandığınız zaman bulunduğunuz ilin, il sağlık müdürlüğü ambulans servisine bağlanırsınız. 911 numarasının Türkiye sınırları içinde kullanımı ile ilgili görüşmelerimiz ilgili makamlar ile devam etmektedir.

112 acil durum numarası neden arar?​

112 acil durum numarası neden arar?
112 NEDEN ARAR Ya da 112’yi daha önce aramış olabilirsiniz ve konu hakkında bilgi almak için 112 sizi yeniden aramış olabilir. Yine jandarma, itfaiye ve diğer kamu kurumları ile yaşanan sorunlar neticesinde sizinle iletişim kurulabilmek için 112’den aranabilirsiniz.

911 numarası kime ait?​

Batı ülkelerinde emniyet, sağlık ve yangın gibi acil yardım hizmetleri tek merkezden koordine edilmekte olup Avrupa Birliği’ne üye ülkelerde 112 Amerika’da 911 numarası acil yardım hattı olarak kullanılmaktadır.

112 birleşti mi?​

Türkiye’de 10 Temmuz 2021 itibarıyla tüm acil yardım numaraları 112 numarası altında birleştirildi.

911 i aramak ne demek?​

911 i aramak ne demek?
Ne de olsa 911, Amerika’nın kendi içinde acil yardım hattı. 911’i arıyorsun sana polis mi doktor mu ne lazımsa hemen yönlendiriyorlar.

911 telefon numarası nedir?​

911 telefon numarası nedir?
112 Neden bu numara?​
Bu yıla kadar sadece ambulans için kullanılan 112 nolu çağrı merkezi polis, jandarma, itfaiye, sahil güvenlik ve orman yangıları ihbar hatları ile birleşmiştir. Bu birimler ile ilgili sorun yaşayan ya da soru sormak isteyenler tüm acil numaraların toplandığı 112 nolu telefonu arayarak hizmet alabilirler.

Merhaba! Amerika Birleşik Devletleri'nde 911, genel amaçlı acil numarası olarak kullanılmaktadır. Amerika'da 911'in acil servis numarası olarak bilinmesinin sebebi ise Amerikan filmlerinde sıkça bu numaranın kullanılması ve popüler hale gelmesidir. Ancak, diğer ülkelerde 112 gibi acil numaraları kullanmamız gerektiğini unutmamak önemlidir. Cep telefonlarıyla acil durumlarda 112 veya 911 aranabilirken, acil olmayan ambulans durumlarında 1777, acil olmayan polis hattında ise 1800 225 0000 numarası aranabilir.

Türkiye'de ise 911 numarası cep telefonlarından arandığında il sağlık müdürlüğü ambulans servisine bağlanılmaktadır. Ancak Türkiye'de genel olarak acil durumlar için 112 numarasının kullanılması gerekmektedir. 112 acil durum numarası, sağlık, polis ve itfaiye gibi acil yardım hizmetlerine bağlanmanızı sağlar.

Son olarak, Türkiye'de 10 Temmuz 2021 tarihi itibarıyla tüm acil yardım numaraları 112 numarası altında birleştirilmiştir. Artık polis, jandarma, itfaiye, sahil güvenlik ve orman yangını ihbar hatları gibi acil durumlar için tek bir numara olan 112'yi arayarak yardım alabilirsiniz. 112 numarası sizinle iletişim kurulabilmesi ve acil durumlarınıza hızlıca yanıt verilebilmesi amacıyla Türkiye'de kullanılan önemli bir numaradır.

Eğer 112 acil yardım numarası ile ilgili daha fazla bilgi almak isterseniz, size yardımcı olmaktan mutluluk duyarım. Herhangi bir sorunuz veya ek bilgi talebiniz varsa çekinmeden paylaşabilirsiniz.

Geri