Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Amen kim?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Amen kim?​

Amon (Amen, Amun, Ammon, Amoun): “Amen” “saklı olan” demektir. Mısır mitolojisine göre kendiliğinden var oldu. Amon, Teb’in baş tanrısıdır ve ilk tanrıdır ve bütün tanrıların tanrısıdır. Eşi Amunet’le birlikte tanrıdır.

Amen kelimesi nereden gelir?​

Amin, Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre “öyle olsun, Allah kabul etsin” anlamlarında duaların arasında ve sonunda kullanılan bir sözcük olarak açıklanıyor. Sözcüğün eski Mısır dilinden gelen kökeni olan Amon (ya da Amun) ise “saklı olan, gizlenen” anlamına geliyor. Sözcük batı dillerine Amen olarak geçmiş bulunuyor.
Duaların sonunda söylenen amin kelimesinin anlamı nedir?
Amin kelimesinin anlamı “Duamızı kabul buyur” demektir. Bu kelimenin etimolojisi hakkında üç görüş vardır: 1- Kelime köken itibariyle Arapça olup, emn veya yümn kökünden türemiştir. Emn güven, yümn uğur demektir. Yemin de yine uğur anlamında da kullanılan sağ taraf, sağ el demektir.

Her duaya amin denir mi?​

Dualardan sonra “âmin” deme uygulaması sünnetle sabit olmuştur. Hz. Peygamber (s.a.s.), “İmam ‘âmin’ dediği vakit siz de ‘âmin’ deyiniz. Zira kimin ‘âmin’ demesi meleklerin ‘âmin’ demesine denk gelirse, o kişinin geçmiş günahları affolunur” (Buhârî, Ezan, 111-112; Müslim, Salât, 62, 87) buyurmuştur.

Amen kimler kullanır?​

Âmin (Asurca: ܐܵܡܹܝܢ, İbranice: אָמֵן, Yunanca: ἀμήν; Arapça: آمين‎); Yahudiler, Hristiyanlar ve Müslümanlar tarafından anlaşma, onaylama veya istek belirtmek için bazı ibadet ve duaların sonunda kullanılan bir deyimdir. Türkçe Hristiyan kaynaklarda amin, Yahudi kaynaklarda ise amen olarak kullanılır.
Islam dininde amin var mı?
Âmîn kelimesi Kur’an’da geçmemektedir.

Amen hangi din?​

Hristiyanlar neden Amen der?​

Olmayacak duaya amin demek ne demek?
[1] Gerçekleşmeyeceği daha işin başında belli olan bir girişim için onay vermek. [2] Sonuç vermeyecek bir işe girişmek.

Peygamber Efendimiz hangi 3 seye amin demistir?​

Hutbesi bittikten sonra: “Yâ Rasûlallah! Minbere çıktığınız zaman ‘âmin’ dediniz, her adımınızda bunu neden söylediniz?” diyerek sebebini sordular. Buyurdu ki: “Cebrail (a.s.) üç dua etti, ben de onlara amin dedim.

Sure okuduktan sonra âmin denir mi?​

Hz. Peygamber (s.a.s.), duanın sonunda “âmîn” denilmesini tavsiye etmiştir (Buhârî, Ezan, 111; Müslim, Salât, 72, 74, 75; İbn Mâce, İkâmetu’- Salât, 14). Hanefî mezhebine göre Fâtiha’nın sonunda “âmîn”in gizli söylenilmesi sünnettir.
Göktürkçe âmin ne demek?
ALAŞ AMİN DEMEK DEĞİLDİR. Bugün dilimizde bir yakarıştan soñra söylenen ‘amin’ sözcüğü Latincedir ve ‘omni(bus)’ sözcüğünden gelir. Bu sözcüğüñ öz Türkçesi ise bilindiği gibi ‘alaS’ sözcüğüdür.

Islamda Âmîn ne demek?​

Âmin (Asurca: ܐܵܡܹܝܢ, İbranice: אָמֵן, Yunanca: ἀμήν; Arapça: آمين‎); Yahudiler, Hristiyanlar ve Müslümanlar tarafından anlaşma, onaylama veya istek belirtmek için bazı ibadet ve duaların sonunda kullanılan bir deyimdir.

Göktürkçe amin ne demek?​

 
Geri
Üst