AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ameliyatta hasta nasil uyutulur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ameliyatta hasta nasıl uyutulur?​

Bunun için damar yolu açılarak ya da ağız yoluyla bazı ilaçlar verilir ve uykuya hazırlanması sağlanır. · Derin uyku, bilinçsizlik hali: Ameliyathaneye alınan hastaya daha etkili uyutucu ilaçlar verilerek derin uykuya geçmesi sağlanır.

Hasta “uyuduktan” sonra nefes borusuna yerleştirilen bir tüp sayesinde oksijenle karıştırılmış anestezik gazlar verilir. Bu gazlar verildiği sürece anestezi devam eder, kesildikten kısa bir süre sonra anestezi sonlanmış olur ve hasta uyanır.

Anestezi alacak kişi su içebilir mi?​

Ameliyattan önce su dahil 8 saatlik açlık dönemi gerekiyor. Bunun nedeni ise midenin dolu olması durumunda anestezi sırasında mide içeriğinin akciğerlere kaçarak yaşamsal problemlere neden olabilmesi.
Anesteziden neden korkulur?
Hayati önemi olan ameliyatlar, estetik operasyonlar ya da küçük müdahaleler; her birinde ihtiyaç duyulan ‘anestezi’ genellikle yetersiz bilgiden doğan korkulara neden oluyor. Anestezi korkusu biraz da konuya yabancı olunmasıyla da ilgilidir.
Anestezi onayı nasıl yapılır?
Anestezi hekimi hastanın cerrahi işlem gerçekleştirilmesine onay verdiği zaman anestezi hekimi tarafından anestezi onamı hastaya anlatılarak, hasta veya vasisinin karşılıklı imzası alınır ve onam hasta dosyasına konulur.

Anestezi almadan önce su içilir mi?​

Ameliyattan 2 saat önce bir bardağı geçmeyen su, çay, ıhlamur gibi berrak sıvılar alınabilir. Süt gazlı içecekler, çorba dan uzak durulmalıdır. Devamlı kullanılan ilaçlar doktora danışılarak ameliyattan bir saat öncesine kadar yarım bardak suyla alınabilir.

Ameliyattan sonra su içilir mi?​

Ameliyat yüzüstü pozisyonda ve genel anestezi altında yapıldığından ameliyata kadar bir şey yiyip içilmemelidir. Aksi halde kusma durumunda akciğerlere mide sıvısı kaçar ki bu ciddi sonuçlar doğurabilen bir durumdur. Ameliyattan 3-4 saat sonra ağızdan su ve meyve suyu benzeri sıvılara başlanır.
Ameliyattan kaç saat önce su içilir?
Yetişkin hastaları ameliyattan en az 6-8 saat öncesinden itibaren herhangi bir gıda almamaları gerekmektedir. Ameliyattan 2 saat önce bir bardağı geçmeyen su, çay, ıhlamur gibi berrak sıvılar alınabilir. Süt gazlı içecekler, çorba dan uzak durulmalıdır.
 
Geri
Üst