- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 248.022
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Ameliyatlıyken uçağa binilir mi?
Küçük cerrahi işlemlerden (lipom çıkarılması, küçük yara dikişleri vb) 1-2 gün sonra, Karın bölgesine ait basit cerrahi işlemlerden 4-5 gün sonra, Göğüs ve karına ait basit olmayan cerrahi işlemlerden 10 gün sonra, kişiler havayolu ile seyahat edebilir.Vücudum çok şişti ne yapmalıyım?
İşte ödeme karşı alabileceğiniz basit ama etkili önlemler:
- Tuzu azaltın: Fazla tuz tüketimi ödeme neden olabiliyor.
- Hareketinizi arttırın: Lenf sistemi, vücuttaki fazla sıvıların atılmasında son derece önemli.
- İlaçlarınızı gözden geçirin: Bazı romatizma ilaçları ve tansiyon ilaçları ödeme neden olabiliyor.
Alciyla Ucaga binilir mi?
Uçuşta alçıya bağlı kan dolaşımının etkilenmesinden kaynaklı ödem oluşabilir. Birçok havayolu, alçı uygulandıktan sonraki ilk 24-48 saat arasında uçuşa izin vermiyor. Atel içindeki basınçlı hava, uçak içindeki basınç değişikliklerinden etkileneceğinden dolayı uçuş için uygun değil.Kemoterapi alan hasta uçağa binebilir mi?
Bütün bu önemli konular doktorunuzla konuşulup değerlendirilmesi gerekir. Uçak yolculuğu kanser hastaları için bazı riskler taşıyabilir ve uçakta tıbbi müdahale seçenekleri daha azdır veya uçuşla ilgili planlanmamış iniş ya da rötar gibi durumlar ortaya çıkabilir.
Tek bacağı kırık ve koltuk değneği ile hareket edebilen yolcular ve yalnızca tekerlekli sandalye ile hareket edebilen yolcular da doktor raporu almaya gerek olmadan ve refakatçisiz uçuşa katılabilirler. Ancak uçuştaki diğer yolcuların güvenliğini tehlikeye atmamak açısından uçuşa kabul edilmeyecek yolcular vardır.
Uçak basınç travması nasıl geçer?
Uçakta basınç travması sırasında kulaklarınızda olan basınç değişimini dengelemek için su içip sakız çiğneyebilirsiniz. Su içmek ve sakız çiğnemek gibi eylemler, çene kaslarını hareket ettirecek, östaki borusunu açarak kulak içindeki basıncı dengelemenize yardımcı olacaktır.