Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ameliyat yerinin enfeksiyon kaptigi nasil anlasilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.137
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ameliyat yerinin enfeksiyon kaptığı nasıl anlaşılır?​

Yara çevresinde inflamasyonun (yangı) belirtileri olur. Bunlar; kızarıklık, deri renginde pembe-kırmızı renk değişiklikleri, yara çevresinde ödem, ağrı ve artmış deri ısısıdır. Bunların olmaması yara iyileşmesi açısından olumsuz göstergelerdir.

Genel anesteziden sonra neden yemek yenmez?​

Anesteziden tam derlenme süreci tamamlandıktan sonra hastalar yemek yiyebilirler. Derlenmenin tam olmadığı durumda hastaların yemek yemeye çalışması, boğulmaya ve akciğerlerine gıda kaçırmaya sebep olarak ciddi sonuçlar ortaya çıkarabilmektedir.
Ameliyat yeri enfeksiyon kaparsa ne olur?
Yara yeri enfeksiyonu, hastanın hastanede daha uzun süre kalmasına, tedavi maliyetlerinin artmasına, hastanın yaşam kalitesinde kısıtlanmaya, bazen kalıcı sakatlıklara ve nadiren de ölümlere neden olabilir.
Ameliyat yarası nasıl enfeksiyon kapar?
İLTİHABI ARTIRAN DURUMLAR Cerrahi müdahale gören bir hastanın ameliyatında kullanılan malzemelerin steril koşullara uygun olmaması, hasta tedavi sürecinde taburcu olmadan önce hastane enfeksiyonu gibi riskler, taburculuk sonrası ev bakımında yetersizlikler ciltteki yaranın enfeksiyon kapmasına sebep olabilir.

Genel anestezi komplikasyonları nelerdir?​

Bu işlem esnasında veya sonrasında, kalp durması, ritim bozuklukları, kanama, pnömotoraks “akciğerlerde hava birikmesi”, kalp duvarının delinmesi, solunum yollarının tıkanması gibi hayati komplikasyonlar ortaya çıkabilir.

Genel anestezi zararlı mı?​

Anestezi almak trafiğe çıkmaktan daha güvenli… Teorik olarak anestezinin komplikasyonu olsa da, pratikte tam donanımlı bir hastanede veya merkezde ehil bir anestezi ekibi tarafından yapılan anestezi uygulamasının, aracınızla trafiğe çıkmaktan daha güvenli olduğu söylenebilir.
Anestezi varken yemek yenir mi?
Öncelikle anestezi ile uyuşturulan dişin ağıza bıraktığı hissiyatsızlık durumu geçmeden yemek yemeyin. Hastaların tercihe göre dolgu anestezi ile yapılmaktadır. anestezinin etkisi geçmeden yemek yendiğinde hastalık dudakları, dillerini veya yemek yeme işlemi kontrol edemedikleri için ağızda çeşitli yaralanmalar oluşur.
Genel anestezi sonrası nelere dikkat edilmeli?
Anestezi sonrası nelere dikkat edilmelidir? Anesteziden sonra bir süre yorgun ve uykulu olmanız normaldir. Bu durum anestezi tipine ve verilmekte olan ağrı kesicilere bağlı olarak daha da uzayabilir. Ameliyattan ne kadar zaman sonra gıda alabileceğinizi doktorunuz size söyleyecektir.
Genel anestezi, hastaların herhangi bir ağrılı cerrahi işlem için uyutulması, işlemin sonunda da uyandırılmasıdır. Derin bir uyku durumuna benzeyen genel anestezi, bilinci ve ağrı duyusunu ortadan kaldırır.
Genel anestezinin riskleri nelerdir?
Boyun ağrısı, sırt ağrısı, dudak, dil, diş ve boğaz hasarı, anestezi altında iken olan bitenin farkında olma, aspirasyon, alerji ve sinir hasarı. Çok nadir görülen riskler: Ses telleri, soluk borusu, yemek borusu ve boyun omurlarının hasar görmesi. Koter cihazına bağlı yanıklar ve kalp krizi geçirilmesi.
 
Geri
Üst