AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ameliyat ucretli mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ameliyat ücretli mi?​

Üniversite hastanelerinde, devlet hastanelerine karşın ameliyat ücreti alınmaktadır. Sosyal güvencesi olan hastalarda Sosyal Güvenlik Kurumu ameliyat ücretini karşılarken hastalar ameliyata giren hoca ücreti olarak ameliyat ücretinin yarısı miktarında bir ödemede bulunmaları gerekmektedir.
Özel hastanelerde ameliyat ücreti geri alınıyor mu?
Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK), özel hastanelerde ödenecek muayene ücret farkını belirlemesine rağmen özel hastaneler, tedavi ücretinin yüzde 200’ü kadar ücret farkı talep edebiliyor. Vatandaşın, SGK’nın belirlediği ücretin üzerinde bir ödeme yaptıysa geri alması mümkün.
Profesörler ameliyata giriyor mu?
Sağlık Bakanlığı ile üniversite arasında sağlık tesislerinin birlikte kullanımına ilişkin protokolü bulunan (afiliye) üniversite hastanesinde profesör ve doçentlere ücretsiz muayene ve ameliyat olabilirsiniz.

Özel hastanede bıçak parası ne kadar?​

Özel hastanede yapılan işlemlerde ne kadar ilave ücret alınacağı zaten yazılıdır. Hatta bazı işlemler için ilave ücret isteyemez. Ancak ilave ücret alabileceği rakamın üstünde ya da ilave ücret alınmayacak bir işlem için sizden 20.000 TL ücret isteniyorsa bu işlem yasal değildir. Üstelik hekim açıkça suç işlemektedir.
SGK özel hastane ücretinin ne kadarını karşılar?
Bu durumda özel hastane hastadan en fazla %200 oranında fark ücreti talebinde bulunabilir. Yani hastanın, hastaneye ödeyeceği toplam maksimum tutar 200 TL olurken, kalan 100 TL’yi ise SGK öder. SGK özel hastane ödemelerinde fark ücreti yatırmamak için ise Tamamlayıcı sağlık sigortası devreye girer.
Yardımcı Doçent doktor ameliyat yapar mı?
Hal böyle olunca klinik dallarda çalışan yardımcı doçentler, doçentlik sınavlarında, yayın aşamasını geçtikten sonra bilimsel çalışmaları bir yana bırakıp sadece rutin işlerle, yani hasta bakmak ve hasta ameliyat etmekle ilgileniyorlar.
 
Geri
Üst