AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ameliyat sonrasi depresyon nasil atlatilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ameliyat sonrası depresyon nasıl atlatılır?​

Ameliyat sonrasında ciddi psikolojik sıkıntılar yaşamak çok sık görülse de bu durumu hafif ve kolay atlatmak mümkün.
- Ne beklediğimizi anlamak/bilmek.
- Depresyon belirti ve bulgularını izlemek, takip etmek ve paylaşmak.
- Arkadaşlarınız ve ailenizle iletişimde olun.
- Düzenli egzersiz.

Ameliyattan sonra balgam neden olur?​

Bademcik Ameliyatı Sonrasında Balgam Görülmesi Bazen, ciğerlerde bir enfeksiyon olduğunda, bademcik iltihaplanmalarında fazla miktarda üretilir. Vücut balgam kadar öksürerek bu fazlalıktan kurtulmaya çalışır. Bademcik ameliyatından sonra yaklaşık 2 hafta kadar tükürük ve balgam oluşması normaldir.

Ameliyattan sonra Huy değişir mi?​

Ameliyattan sonra Huy değişir mi?
Ameliyat sonrası hasta yakınları tarafından en çok dile getirilen kişilik değişikliklerinin başında, huysuzluk, tolerans azalması, sinirlilik, her şeye çok çabuk öfkelenme, alınganlık ve içine kapanıklık gelir. Bu durumlar hasta yakınlarında “ameliyattan sonra hastamızın huyu değişti” şeklinde yorumlanıyor.

Ameliyat sonrası oluşan balgam nasıl atılır?​

Bol bol su içerek katılaşan balgamın yumuşayıp atılmasına yardımcı olabilirsiniz. Sıcak suyla duş alırken 5-10 dakika buharı soluyabilir ve bir kâse sıcak suyun içine nane ya da okaliptüs yağı damlatarak derin nefesler alabilirsiniz. Bir bardak ılık su içine 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyerek içebilirsiniz.

Ameliyattan sonra balgam olur mu?​

Baypas ameliyatı sonrası hastalara çeşitli egzersizler uygulandığını belirten Özyılmaz, konuşmasına şöyle devam etti: ”Hastalar ameliyattan dolayı ve operasyon esnasında bir pompaya bağlı kaldıklarından solunum fonksiyonları bozuluyor ve akciğerlerinde yoğun biçimde balgam birikimi oluyor.

Ameliyat sonrası halüsinasyon görülür mü?​

Ameliyat sonrası halüsinasyon görülür mü?
Uzun süren ameliyatlar sırasında hastalara verilen narkozda, azot sarhoşluğuna neden olabilmektedir. Araştırmalar karanlıkta tutulan kişilerin halüsinasyon göreceğini ispatlamıştır.Karanlıkta yapacak başka bir şey bulamayan beyin kendi görüntülerini oluşturarak, halüsinasyonları yaratır.
 
Ameliyat sonrası depresyon nasıl atlatılır?

Ameliyat sonrası depresyon, pek çok insanın karşılaştığı bir durumdur ancak doğru yaklaşımlarla hafifletilebilir ve atlatılabilir. İşte ameliyat sonrası depresyonla baş etmenize yardımcı olabilecek bazı öneriler:

1. **Ne beklediğimizi anlamak/bilmek:** Ameliyat sonrası beklentilerinizi ve süreci anlamak, olası ruhsal zorluklarla daha iyi başa çıkmanıza yardımcı olabilir.

2. **Depresyon belirti ve bulgularını izlemek:** Kendinizde depresyon belirtileri fark ettiğinizde, bunları takip etmek ve bir uzmana danışmak önemlidir. Hafif semptomları hafifletmek için erken müdahale önemlidir.

3. **Arkadaşlarınız ve ailenizle iletişimde olun:** Hissedebileceğiniz yalnızlık hissini azaltmak için sevdiklerinizle duygularınızı paylaşın. Destek almak, iyileşme sürecinde önemli bir rol oynayabilir.

4. **Düzenli egzersiz:** Egzersiz yapmak, endorfin salgılanmasını sağlayarak ruh halinizi iyileştirebilir. Ameliyat sonrası uygun egzersizleri doktorunuzdan öğrenerek düzenli olarak yapmaya çalışın.

Ameliyat sonrası depresyonla baş etme sürecinde, kendinize karşı nazik olmayı ve sürece sabırla yaklaşmayı da unutmayın. Profesyonel yardım almak da gerektiğinde önemli olabilir. Unutmayın ki bu dönem geçicidir ve destek alarak üstesinden gelebilirsiniz.
 
Geri
Üst