- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 214.235
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Ameliyat sonrası burun ucu düşmemesi için ne yapılmalı?
Burun ucu düşmesini önlemek için birçok ameliyat tekniği mevcuttur. Burun ucu düşmesi riski fazla olan hastalarda bir miktar daha kalkık ve burun ucu desteği daha fazla olan burunlar yaparak bu durumun çok büyük oranda önüne geçebilmekteyiz.Burun ameliyatı öncesi burun kılları nasıl alınır?
Burun ameliyatı öncesi burun kıllarının makas ya da tıraş makinesi yardımıyla temizlenmesi önerilmektedir.Burun ucu kaldırma ameliyatında sadece burnun uç bölgesinde değişiklik yapılır. İngilizce’de ‘nasal tip surgery’ diye adlandırılır. Bu ameliyat sırasında burnun başka bir bölgesine müdahale yapılmaz. Kemiğe müdahale olmaksızın yapıldığından bu yönüyle rhinoplasti denilen normal burun estetiğinden ayrılır.
Burun derisi nasıl inceltilir?
Burun inceltme işlemi ameliyatsız olarak lazer yardımıyla da yapılabilmektedir. Bazen ameliyattan önce cerrahlar bu yöntemin kullanılmasını önerebilir. Burun derisi fraksiyonel lazer kullanılarak birkaç seansta belli oranda inceltilebilir. Burun derisi ince olduğunda, burunda yapılan düzeltmeler daha güzel görünür.
Burun estetiği sonrası burun ucu ne kadar düşer?
Özellikle kalın ciltli hastalarda burun ucunun hemen arkası şiştiği için burun ucu belirginliği azalır ve aşağı yönlü bir görüntü verebilir. Bu nedenle kalın ciltli hastalar en az iki yıl, ince ve normal ciltli hastalarda ise en az bir yıl sabırla beklemelidir” dedi.
Burun ameliyatı öncesi burun kılı alınır mı?
Ameliyattan 1 gün önce: Burun da mevcut kıllar ameliyat önce kesilmelidir. Burun kıllarını, operasyon öncesi temizlemek ameliyatı bir tık daha kolaylaştıracaktır.Burun ucu kaldırma egzersizleri işe yarıyor mu?
Genel manada egzersizler, kremler, aparat, masaj , diş macunu, maske gibi ameliyatsız burun küçültme ve şekillendirici yöntemler düzenli yapıldığı sürece, çok uç bir sonuç beklenmiyorsa işe yarıyor.İdeal burunda, burun ucu ile üst dudak arasında 90 derecelik bir açı bulunması gerekmektedir. Burun ucu düştüğünde bu açı küçülerek 90 derecenin altına düşmektedir. Burun ucunun üst dudağa yaklaşmasıyla sonuçlanan bu durum düşmenin fazla olduğu durumlarda gözle görülür seviyeye gelmektedir.