AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ameliyat hizmetleri teknikeri iş olanakları

haberci

Yeni Üye
Ameliyathane hizmetleri teknikeri meslek olanakları
ameliyat hizmetleri teknikeri iş olanakları nelerdir
Ameliyathane hizmetleri mezunları, özel ve resmi hastanelerin ameliyathane
ünitelerinde çalışabilirler Mezun sayısının az olması ve özel hastanelerin çoğalması
ile daha çok gereksinim duyulan bir meslek haline gelmiştir
Hastanelerin bu alanda özel eğitim görmüş sıhhat elemanlarına ihtiyaçları olması
nedeniyle meslek bulgu imkanları yüksektir
MESLEKTE İLERLEME
Ameliyathane Hizmetleri önlisans programını başarı ile bitirenler ÖSYM
tarafından yapılan Düşey Geçiş Sınavında (DGS) başarılı oldukları taktirde Ivedi
Yardım ve Felaket Yönetimi, Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Durumu Hizmetleri lisans
programlarına dikey geçiş yapabilirler *

Ameliyat hizmetleri teknikeri olarak mezun olanlar, özel ve resmi hastanelerde ameliyathane ünitelerinde geniş bir iş olanakları yelpazesiyle karşılaşabilirler. Özellikle mezun sayısının az olması ve özel hastanelerin artması, bu mesleğe olan ihtiyacı önemli ölçüde artırmıştır.

Ameliyat hizmetleri teknikerlerine duyulan gereksinim, özellikle bu alanda uzmanlaşmış sağlık personeline olan talepten kaynaklanmaktadır. Bu nedenle iş bulma imkanları oldukça yüksektir. Özellikle özel hastaneler, ameliyathane hizmetleri alanında eğitim almış ve nitelikli personellere ihtiyaç duymaktadır.

Meslekte ilerleme imkanları da oldukça geniştir. Ameliyathane hizmetleri önlisans programını başarıyla tamamlayanlar, ÖSYM tarafından düzenlenen Düşey Geçiş Sınavı (DGS) ile başarılı oldukları takdirde İvedi Yardım ve Felaket Yönetimi, Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Durumu Hizmetleri lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler. Bu sayede kariyerlerini ilerletebilir ve farklı branşlarda uzmanlaşma fırsatı bulabilirler.

Geri