AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ameliyat hizmetleri teknikeri dgs

haberci

Yeni Üye
Ameliyathane hizmetleri teknikeri dgs
Ameliyathane hizmetleri teknikeri düşey geçiş sınavı
Iş liselerinin Ihtiyar Hizmetleri, Hasta ve Ihtiyar Hizmetleri, Acele Tıp
Teknisyenliği ile İlkyardım ve Acele Bakım Teknisyenliği bölümlerinden mezun
olanlar alanından mezun olanlar Ameliyathane Hizmetleri önlisans programına
sınavsız geçiş için başvurabilirler Ortaöğretim Başarı Puanları, okul türleri,
Mesleki ve Teknik Eğitim Bölgeleri (METEB) ve mezuniyet yılları dikkate
alınarak kontenjan kapsamında yerleştirilebilirleR
Ameliyathane Hizmetleri önlisans programını galibiyet ile bitirenler ÖSYM
göre yapılan Dikey Geçiş Sınavında (DGS) başarılı oldukları taktirde Acil Takviye ve Afet Yönetimi, Hemşirelik, Hemşirelik ve Sıhhat Hizmetleri lisans programlarına düşey geçiş yapabilirler *

Ameliyat hizmetleri teknikerliği alanında yükselmek isteyenler için önemli olan DGS sınavı ve sınavsız geçiş hakkında bilgi vermek istiyorsunuz gibi görünüyor.

Öncelikle belirtmek gerekir ki, Ameliyathane Hizmetleri Teknikerliği programına sınavsız geçiş hakkı, Iş liselerindeki Ihtiyar Hizmetleri, Hasta ve Ihtiyar Hizmetleri, Acele Tıp Teknisyenliği ile İlkyardım ve Acele Bakım Teknisyenliği bölümlerinden mezun olanlar için geçerlidir. Bu durumda, ilgili bölümlerden mezun olanlar sınavsız olarak Ameliyathane Hizmetleri önlisans programına başvurabilirler. Ortalama puanlar, okul türleri, mezuniyet yılları ve diğer kriterler dikkate alınarak kontenjan dahilinde yerleştirme işlemi yapılır.

Ameliyathane Hizmetleri önlisans programını başarıyla tamamlayanlar, ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonucunda başarılı oldukları takdirde Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri gibi lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler. Bu sayede, daha ileri seviyedeki sağlık alanı lisans programlarına devam etme imkanı elde edebilirler.

Bu bilgiler ışığında, Ameliyat hizmetleri teknikeri olarak kariyer yapmayı hedefleyenlerin ileri seviyedeki lisans programlarına geçiş imkanları olduğunu, ancak belirli kriterleri ve sınavları başarılı bir şekilde tamamlamaları gerektiğini belirtmek isterim. Umarım bu bilgiler sizin için faydalı olmuştur. Başka sorularınız varsa da memnuniyetle cevaplayabilirim.

Geri