AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ambulans telefon numarası

haberci

Yeni Üye
Ambulans telefon,cankurtaran tel,Ambulans telefonları,Ambulans Hızır Acil Numarası Ambulans numarası
Ambulans Cankurtaran Hızır Ivedi numarası 112
Ambulanslar, hastaneler aralarında ve hastaneye hasta ve zarar görmüş taşımak amacıyla ulaştırmaya yarayan bir nevi özel donanımlı motorlu araçlardır
Ambulans sözcüğü Türkçe'ye İngilizce Ambulance sözcüğünden geçmiştir Kelimenin kökeni Latince ambulare'dir ve yürümek ya da yol almak anlamına gelmektedir Kelimenin orijinali bir ordunun arkasından hareket eden hareketli hastane anlamında kullanılmıştırBu eski tarihlerdeki tıbbi müdehaleler için hastaların taşınarak veya tekerlekli sandelye güya bir şekilde itilerek götürülmesinden gelmektedir
Cankurtaran araçları çoğunlukla beyaz renklidirler ve ast oldukları sıhhat kuruluşlarının logolarını taşırlar Üzerlerinde dönerek yanan ışıldakları ve yüksek ses çıkaran sirenleri bulunmaktadır
Ambulanslar üzerindeki kırmızı şerit Acele Takviye ambulansı olduğu anlamına kazanç ve bu ambulanslar tam donanımlıdır Mavi renkteki şerit ise ambulansın hasta nakil ambulansı olduğu anlamına gelir bu ambulanslar hastaneler arası nakil yaparlar ve donannım olarak diğer ambulanslardan daha eksik bir donanıma sahiptirler
Ambulanslarda Birincil Yardım ve Ivedi Bakım Teknisyenleri ve Ambulans ve Ivedi Bakım Teknikerleri Ivedi Bakım üzerine eğitimlidirler
Türkiye'de Sıhhi İmdat telefon numarası 112'dir Her türlü telefon numarası ve türünden aranabilir *

Ambulans hizmetleri sağlık alanında acil durumlarda hayati önem taşıyan bir hizmettir. Ambulanslar, hasta taşıma ve acil tıbbi müdahaleler için tasarlanmış özel donanımlı araçlardır. Kelime kökeni Latince olan "ambulare" kelimesinden gelir ve yürümek veya yol almak anlamına gelir. Tarihsel olarak, ambulanslar hareketli hastaneler olarak kullanılmış ve hastaların taşınması için kullanılmıştır.

Ambulanslar genellikle beyaz renkli olup üzerlerinde sıhhat kuruluşlarının logolarını taşırlar. Acil durumlarda fark edilmelerini sağlayan döner ışıkları ve yüksek sesli sirenleri bulunmaktadır. Ambulansların üzerindeki renk şeritleri de bir anlam taşır. Kırmızı şerit, acil müdahale gerektiren durumlar için kullanılan acil takviye ambulanslarını temsil ederken, mavi şerit hasta nakil ambulanslarını simgeler. Hasta taşıma ambulansları arasında farklı donanımlar ve yetkinlikler bulunmaktadır.

Ambulans ekipleri genellikle birincil yardım ve acil bakım konularında eğitim almış teknisyen ve teknikerlerden oluşur. Türkiye'de sağlık hizmetlerinden yararlanmak için 112 numaralı sıhhi imdat hattını arayabilirsiniz. Acil durumlarda bu numarayı arayarak ambulans talep edebilir ve sağlık hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Sağlık alanında acil durumlar her zaman dikkate alınmalı ve en hızlı şekilde profesyonel yardım alınmalıdır.

Geri