- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Ambulans şoförü olmak için ne gerekir?
Ambulans Şoförü Olma Şartları Nelerdir? En az B sınıfı sürücü belgesine sahip olan tüm bireyler, ambulans şoförü olabilmek için verilen eğitimlere katılma ve gerekli sertifikaları alma hakkına sahiptirler. Özel kurumlardan B sınıfı ehliyet ve ilk yardım sertifikası almanız durumunda ambulans şoförü olabilirsiniz.Ambulans şoförlüğüne nereden başvurulur?
Dolayısıyla tüm bu eğitimleri içeren ve eğitimi alan kişilerin yeterliliklerini sorgulayan Ambulans Şoförü Sertifikası gereklidir. Kamuda ambulans şoförü olmak isteyenler bu sertifika ve diğer gerekli görülen belgeler ile Sağlık Bakanlığı ambulans şoförü alımlarına başvuruda bulunabilir.Ambulans şoförü belgesi nereden alınır?
Sağlık bakanlığına bağlı olan devlet hastaneleri ve özel sektörde bulunan özel hastanelerdir.
Ambulans şoförü hangi SRC belgesi?
B sınıfı ehliyete ve SRC 2-4 belgelerine de sahip olmalısınız. Kamu hastaneleri, Sağlık Bakanlığı’na bağlı olduğu için, ambulans şoförü alım duyuruları ve şartları için bakanlığın internet sayfasını takip etmeniz yeterlidir.İlk yardım sertifikası ile ambulans şoförü olunur mu?
Ambulans şoförleri kullanacakları araca uygun sürücü belgesine sahip olmaları gerekmektedir ve aynı zamanda temel ilkyardım eğitimi sertifikası almış olmaları zorunludur. Buradan da anlayacağınız üzere ambulans şöförü olmak için uygun sürücü belgesi ve temel ilkyardım eğitimi alınması zorunludur.Ambulans şoförü haftada kaç gün çalışır?
– 112’nin İşçi Ambulans Şoförleri 12/36 çalışma sisteminde çalıştırılırken, aynı görevi yapan memur ve sağlıkçı şoförler 24 saat çalıştırılmaktadır.
Ambulans çalişanlari, işe yeni başlandığında genel olarak aylık net ₺1.466 ile ₺2.457 arasında para kazandırır. 5 yıllık hizmetten sonra bu rakam, 45 saatlik bir çalışma haftası için aylık ₺1.730 ile ₺2.675 arasındadır.
Ambulans Şoförü maaşı en düşük 4.250 TL, en yüksek 9.500 TL arasında değişkenlik göstermektedir. En düşük ve en yüksek Ambulans Şoförü ortalamasına göre Ambulans Şoförü maaşı yaklaşık 5.070 TL seviyelerindedir. Bu maaş bilgileri bağlayıcı değildir.
SRC 2 ve 4 nedir?
Src 2 Belgesi : Yurtiçi yolcu taşımacılığı yapanların alması gereken mesleki yeterlilik belgesidir. Src 3 Belgesi : Uluslararası yük ve eşya taşımacılığı yapanların alması gereken mesleki yeterlilik belgesidir. Src 4 Belgesi : Yurtiçi yük ve eşya taşımacılığı yapanların alması gereken mesleki yeterlilik belgesidir.