AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ambulans soforu kac TL alir?

Editör

Yeni Üye

Ambulans şoförü kaç TL alır?​

Bu doğrultuda özel hastanelerde ambulans şoförlüğü gerçekleştiren kişilerin maaşları 4.250 TL’den başlamaktadır. Devlet hastanesinde görev yapan ambulans şoförlerinin maaşı ise 3250 TL’den başlar.

112 ambulans şoförü sertifikası nasıl alınır?​

112 ambulans şoförü sertifikası nasıl alınır?
112 ambulans şoförü sertifikası nasıl alınır belge süreci
- Psikoteknik almak için bölgenizde bulunan psikoteknik kurumlarından ehliyet ve 2 adet resim ile başvuruda bulunursunuz.
- İlk yardım belgesi 2 gün dersi ve katılma zorunluluğu olan ardından ise il sağlık müdürlüğünün uyguladığı test sınavına giresiniz.

Ambulans şoförü olmak için hangi liseye gitmek gerekir?​

Ambulans şoförü olmak için hangi liseye gitmek gerekir?
Ambulans şoförü olabilmek için en az lise mezunu olmanız gereklidir. Fakat üniversitelerin acil tıp teknisyenliği bölümünden mezun olanlar daha avantajlıdır.

Ambulans şoförü ehliyet sınıfı nedir?​

Eğer özel hastanelerde ambulans şöförü olmak istiyorsanız en az b sınıfı ehliyete sahip olmanız gerekmektedir ve ayrıca ilk yardım sertifikanızın bulunması gerekmektedir.

Makam şoförü ne kadar maaş alır?​

Makam şoförü ne kadar maaş alır?
2021 Makam Şoförü Maaşları Makam Şoförü maaşı ortalama aylık 3.960 – TL’dir En düşük maaşı 3.260 -TL, En yüksek ise 6.100 – TL’dir.

İlk yardım sertifikası ücreti ne kadar?​

İlk yardım sertifikası ücreti ne kadar?
İlk yardım yenileme eğitimlerinde ortalama 8 saatlik ilk yardım eğitimi alacakların 300 TL ödemeleri gerekir. 16 saatlik genel ilk yardım eğitimi alacakların ise ödeyecekleri tutar ortalama 600,00 TL’dir.
Ambulans şöförü hangi SRC belgesi?​
B sınıfı ehliyete ve SRC 2-4 belgelerine de sahip olmalısınız. Kamu hastaneleri, Sağlık Bakanlığı’na bağlı olduğu için, ambulans şoförü alım duyuruları ve şartları için bakanlığın internet sayfasını takip etmeniz yeterlidir.

Ambulans şoförü hangi SRC belgesi?​

Ambulans şoförü hangi SRC belgesi?

Ambulans doktoru ne kadar maaş alır?​

Ambulans doktoru ne kadar maaş alır?
Ambulans hekimlerin 2021 yılı ortalama maaşları 8300 TL civarındadır. Burada en düşük ambulans hekimin maaşı 7200 TL iken en yüksek maaş alımları ise 12000 TL’ye yakındır.

Ast belgesi nedir?​

Ambulans İleri Sürüş Teknikleri eğitimi 112 ve özel sağlık firmalarının ambulans şoförü alımlarına katılmak isteyen sürücüler içindir. Eğitimde Güvenli ve Defansif Sürüş Teknikleri ve İleri Sürüş Teknikleri eğitimi verilmektedir. Eğitim sonunda katılımcılara İleri sürüş teknikleri (AST) belgesi verilmektedir.

Ambulans şoförü olmak isteyen kişiler için oldukça faydalı bilgiler verilmiş. Şimdi size bu konular hakkında detaylı bilgi vermek isterim:

1. **Maaş Bilgileri:**
- Özel hastanelerde çalışan ambulans şoförlerinin maaşı 4.250 TL'den başlamaktadır.
- Devlet hastanesinde görev yapan ambulans şoförlerinin maaşı ise en az 3.250 TL'dir.
- Makam şoförlerinin 2021 maaşları ortalama aylık 3.960 TL'dir. En düşük maaş 3.260 TL, en yüksek maaş ise 6.100 TL'dir.
- Ambulans doktorlarının 2021 yılı ortalama maaşı 8.300 TL civarındadır.

2. **Eğitim Gereksinimleri:**
- Ambulans şoförü olmak için en az lise mezunu olmanız gerekmektedir. Ancak, üniversitelerin acil tıp teknisyenliği bölümünden mezun olanlar avantajlıdır.
- B sınıfı ehliyet ve SRC 2-4 belgelerine sahip olmanız gerekmektedir.
- İlk yardım sertifikası almak da gereklidir. İlk yardım sertifikası ücreti ortalama olarak 300 TL ile 600 TL arasında değişmektedir.
- Ambulans şoförlüğü için 112 ambulans şoförü sertifikası gerekmektedir. Bu süreçte psikoteknik almak ve ilk yardım belgesi almak gibi adımlar izlenir.

3. **Ek Bilgiler:**
- Ambulans İleri Sürüş Teknikleri eğitimi 112 ve özel sağlık firmalarının ambulans şoförü alımlarına katılmak isteyen sürücülere yöneliktir. Bu eğitimde Güvenli ve Defansif Sürüş Teknikleri ve İleri Sürüş Teknikleri öğretilerek AST belgesi verilir.
- Ambulans şoförlerinden a B sınıfı ehliyet ve SRC 2-4 belgeleri talep edilir.

Umarım verdiğim bilgiler işinize yarar. Başka sorularınız varsa da çekinmeden sorabilirsiniz.

Geri