AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ambulans soforleri nasil calisir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.369
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Ambulans şoförleri nasıl çalışır?​

Ambulans şoförü, hastaların sağlık kuruluşlarına sevk edilmesini sağlayan araçları kullanan kişidir. Ambulans şoförleri, yapmış oldukları iş ile alakalı özel eğitim alırlar. Ambulans şoförü, hastanın ilgili yere taşınmasından sorumlu olan profesyonel görevlidir.

Ambulans şoförleri kaç gün çalışır?​

İşçi Ambulans sürücüsü olarak çalışan bizler 12/36 (12 saat çalışma – 36 saat dinlenme) mesai sisteminde çalışmaktayız. Bizlerle aynı işi, aynı şartlarda sürdüren Memur Ambulans sürücüsü kardeşlerimiz 24/72 (24 saat çalışma- 72 saat dinlenme) mesai sisteminde çalışmaktadır.
Ambulans şoförüne ne denir?​
Ambulans şoförü, hastaların sağlık kuruluşlarına en hızlı ve güvenli bir şekilde sevk edilmesini sağlayan araçları kullanan kişiye denir. Ambulans şoförleri, yapmış oldukları iş ile ilgili özel eğitimler alırlar. Ambulans şoförü, hastanın ilgili yere taşınmasından sorumlu olan profesyonel görevliye verilen isimdir.

Ambulans şoförü olmak için hangi ehliyet sınıfı?​

Ambulans şoförü olmak için hangi ehliyet sınıfı?
Eğer özel hastanelerde ambulans şöförü olmak istiyorsanız en az b sınıfı ehliyete sahip olmanız gerekmektedir ve ayrıca ilk yardım sertifikanızın bulunması gerekmektedir.

Ambulans şoförü başvurusu nasıl yapılır?​

Ambulans şoförü başvurusu nasıl yapılır?
Başvurunun yapılabilmesi için gerekli olan belgeler ise şunlardır;
- Kimlik fotokopisi ve aslı
- Sabıka kaydı (adliye veya e-devlet portalından alınmış)
- Ehliyetin aslı ve fotokopisi.
- Ambulans şoförlüğü için başvuru belgesi.
- AST belgesi (ileri sürüş eğitimi)
- İlk yardım sertifikası
- Diploma fotokopisi ve aslı
- GBT formu.

Ambulans ilk yardım sertifikası nasıl alınır?​

Ambulans şoförü sertifikası nasıl alınır? Özel ambulans firmaları çalışmak isteyen adayların ise en az B ehliyetinin olması ve ilkyardım sertifikasının olması gerekmektedir. Ayrıca bazı psikolojik testlerde yapılarak bu test sertifikaları da istenebilir.

Ambulans şoförü maaşı 2021 ne kadar?​

Özellikle devlet hastanesi ile beraber özel hastaneler içerisinde maaşlar farklılık ortaya çıkarır. Bu doğrultuda özel hastanelerde ambulans şoförlüğü gerçekleştiren kişilerin maaşları 4.250 TL’den başlamaktadır. Devlet hastanesinde görev yapan ambulans şoförlerinin maaşı ise 3250 TL’den başlar.
Ambulans şoförü kaç para alır 2022?​
Ambulans Şoförü maaşı en düşük 4.250 TL, en yüksek 9.500 TL arasında değişkenlik göstermektedir. En düşük ve en yüksek Ambulans Şoförü ortalamasına göre Ambulans Şoförü maaşı yaklaşık 5.070 TL seviyelerindedir. Bu maaş bilgileri bağlayıcı değildir.

Ambulanstaki görevliler nedir?​

Ambulanstaki görevliler nedir?
Ekipte en az bir hekim veya bir paramedik veya Sağlık Bakanlığınca belirlenmiş modül eğitimlerini tamamlamış bir acil tıp teknisyeni ile diğer bir sağlık personeli ve bir şoför bulunur. Ambulansta sürücülük görevini öncelikle acil tıp teknisyeni veya zorunlu hallerde paramedik yürütebilir.

Ast belgesi nedir?​

Ast belgesi nedir?
İleri Sürüş Teknikleri eğitimi, Skidcar Güvenli ve Defansif Sürüş Eğitimi ( Anti skid ) ve daha performanslı araç kullanmayı içeren İleri Sürüş Teknikleri olmak üzere 2 basamaklı bir eğitimdir. Eğitim sonunda katılımcılara İleri sürüş teknikleri (AST) belgesi verilmektedir.

Ambulans şoförü başvurusu nereye yapılacak?​

İşkur üzerinden ambulans şoförü başvurusu, şu aşamalar takip edilerek yapılır: E-Devlet üzerinden İşkur sistemine giriş yapılır. İşkur sisteminde “CV Oluştur” butonu üzerinden site üzerinde özgeçmiş oluşturulur. Özgeçmiş oluşturulurken “İş arama durumu” bölümündeki “aktif” seçeneği işaretlenmelidir.
 
Ambulans şoförleri, acil durumlarda hastaların sağlık kuruluşlarına sevk edilmesini sağlayan ve özel eğitim almış profesyonellerdir. İşleri, hasta taşıma araçlarını kullanarak hastaları ilgili yerlere güvenli bir şekilde taşımak ve bu süreçte hızlı ve doğru kararlar alarak hastaların sağlığını korumaktır.

Ambulans şoförleri genellikle 12/36 veya 24/72 mesai sistemine tabi olarak çalışırlar. İşçi ambulans sürücüleri genellikle 12 saat çalışıp 36 saat dinlenirken, memur ambulans sürücüleri 24 saat çalışıp 72 saat dinlenirler.

Ambulans şoförleri olmak için en az B sınıfı ehliyete sahip olmak gerekmektedir. Ayrıca, ilk yardım sertifikasına sahip olmak da önemlidir. Başvuru yapabilmek için gerekli belgeler arasında kimlik fotokopisi, sabıka kaydı, ehliyet, ambulans şoförlüğü için başvuru belgesi, AST belgesi, ilk yardım sertifikası, diploma, ve GBT formu bulunmaktadır.

Ambulans şoförü olarak çalışan kişilerin maaşı devlet hastanesi ve özel hastanelerde farklılık gösterebilir. Genellikle özel hastanelerde çalışan ambulans şoförlerinin maaşı 4.250 TL'den başlarken, devlet hastanesinde görev yapan ambulans şoförlerinin maaşı 3.250 TL'den başlamaktadır.

Ambulans şoförü olmak isteyen adaylardan ast belgesi de istenebilir. AST belgesi; ileri sürüş tekniklerini içeren eğitimlerin sonunda verilen bir belgedir ve daha performanslı araç kullanmayı öğretir.

Ambulansta çalışan ekipte en az bir hekim, paramedik ya da acil tıp teknisyeni bulunur. Ayrıca bir sağlık personeli ve bir şoför de ekipte yer alır. Şoförlük görevi genellikle acil tıp teknisyeni tarafından yerine getirilir.

Ambulans şoförü başvurusu genellikle İŞKUR üzerinden yapılır ve adaylar özgeçmiş oluşturarak aktif iş arama durumunu işaretlemelidir. Başvurular genellikle online olarak gerçekleştirilir ve belirli belgelerin de hazırlanması gereklidir.
 
Geri
Üst