Ambeleye kalkan araba nasil durdurulur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
126.191
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Ambeleye kalkan araba nasıl durdurulur?​

Bu durumda birçok kişinin aklına aracı stop etmek geliyor. Ancak motor, gelen yağı yakıt olarak göreceği için stop etmek fayda etmeyecektir. Bu durumda yapılması gereken, Soğuk kanlılığınızı koruyarak motorun kaputunu açarak hava emmesini bir havlu veya bezle tıkamaktır.

Dizel motorun farkı nedir?​

Dizel motorlu araçlar daha çevre dostudur, havaya daha az zarar verir. Dizel motorlu araçlada buji olmadığı için ekstra bir buji bakımına ihtiyaç yoktur. Benzinli motorların elektrik aksamı biraz daha teferruatlıdır. Dizel motorlar daha basit bir elektrik aksama sahiptir.
Dizel araç hangi devirde kullanılmalı?
Hem daha iyi hızlanma hem de daha düşük yakıt tüketimi için üst vitese geçip, torkun en yüksek olduğu 2000 ile 3500 arasındaki devirlerden yararlanmak gerekiyor. Ekonomik kullanmak istiyorsanız, tercihen 2000 ile 3000 d/d arasında kalınmalı.

Ambeleye kalkan araca ne yapmalı?​

Bu durumda araç kullanıcılarının yapması gereken şey soğukkanlılıkla bir havluyu araç kaputunu kaldırarak aracın hava emmesi kısmını tıkamaktır. Ambeleye kalkan araç için yapılması gereken en son şeyse dizel aracın egzoz çıkışının tıkamaktır.

Ambale olan araba nasıl durdurulur?​

Motorun Ambale Kalkması Durumunda Ne Yapılmalı?
- El frenini sonuna kadar çekip frene tüm gücünüzle basarken vitesi 5 veya 6’ya alıp debriyajdan ayağınızı yavaş yavaş kaldırın.
- Motorun hava filtresine giden boruyu çıkarıp tıkamanız veya bir ip vs. ile sıkmanız hava girişini engeller ve yanmanın gerçekleşmesini engeller.
Dizel araçlarda hangi devirde vites değiştirilir?
Dizel bir araç için maksimum yakıt verimliliğini sağlamak için 2.000-2.500 devir aralığında vites değiştirmek, benzinli bir araç içinse; 2.500-3.00 devir bandında vites yükseltmek, hem motor sağlığı hem yakıt tasarrufu, hem de sarsıntısız bir sürüş için optimum vites değiştirme aralığı olarak kabul edilmiştir.
 
Geri
Üst