- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.137
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Amazon lar Türk mü?
Jeanine Davis Kimball’a ait. 1994 yılında Kazakistan’da yaptığı kazılar neticesinde, Amazon kadınlarının bir efsane olmadıklarını, gerçekte konargöçer Türk boyları içinde yaşadıklarını ve bu zamana kadar efsane olarak önümüze sunulanlardan çok farklı bir yaşam tarzına sahip olduklarını ortaya koydu.Amazon kadınları gerçek mi?
Amazonların gerçekten yaşayıp yaşamadıklarına dair belirsizliğin bir dayanak noktası vardır. O da Amazonların ataları olan Sarmatyalılardaki kadın savaşçıların gerçekten var olduğudur. Bir efsane bile olsa Amazonların dayandığı temel gerçeklik burasıdır. Bu gerçeklik arkeolojik kazılardan da anlaşılmaktadır.Amazon kadınları hangi devlette yaşamıştır?
Amazonların Pontus bölgesinde yaşadıkları söylenir. Bölge günümüzde Türkiye sınırları içinde Karadeniz kıyısındadır. Burada kraliçeleri Hippolyta önderliğinde bağımsız bir krallık kurarlar.
Amazon kadınları efsanesi nedir?
Efsaneye göre Amazon kadınlar Samsun’un Terme ilçesinde yaşamış. İlkadım ilçesinde bulunan Batıpark’ta da bunların yaşayışını konulan bir Amazon Köyü oluşturulmuş. Dev bir Amazon kadın heykeli buraya dikilmiş. Köyde Amazon kadınların yaşam şartları çeşitli görsellerle anlatılıyor.Amazon kadınları nerede yaşadılar?
Amazon kelimesinin memesiz anlamına geldiği düşünülmektedir. M.Ö 2000’li yıllarında yaşamış tamamı kadın savaşçılardan oluşan bir ulustur. Çoğu kaynakta bu kadınların Anadolu’nun Kuzey’indeki Samsun yakınındaki Terme çayı civarlarında yaşadıkları geçmektedir.Amazon savaşçıları hangi devlete aittir?
Amazonlar (Modern Yunanca: Ἀμαζόνες), klasik ve Yunan mitolojisinde tamamen kadın savaşçılardan oluşan tarihi bir ulus. Herodotos, Diodorus, Apollonius, Justinus, Pliny, Virgil, Aeschylus, Stephanos, Hesiod, Lysias, Pausanias gibi önemli tarihçiler, Temiskira’yı (Terme) Amazonların anayurdu olarak işaret eder.
Bu şekilde Greklerle sosyal, askeri ve siyasi olarak ilişkilere giren bu kadınlar, onların literatürlerinde efsanevi savaşçı Amazonlar olarak yer alabilir. İskit kadınları, Amazonlar adıyla anılarak Arkaik dönemdeki Grek sanatında da birçok efsaneyle iç içe geçmiş bir şekilde önemli bir figür olarak görülmüştür.
Themiskira (Yunanca: Θεμίσκυρα), Thermodon kıyısındaki Themiskira Ovası üzerinde yer alan antik Yunan şehri. Şehrin modern tarihçilikte varlıkları tartışmalı olan Amazonların yurdu olduğu düşünülmektedir.