- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.233
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Amarant bitkisi nasıl yetiştirilir?
Amarant küçük taneli bir bitki olduğundan tohum yatağı iyi hazırlanması gerekmektedir. Sonbaharda toprak derin işleme yapılması gerekir. İlkbaharla beraber toprak yüzeysel toprak işleme aletleri ile işlenmeli ve toprak ince ve sıkı hale getirilmelidir. Amarant Türkiye şartlarında ilkbahar ekimi yapılması gerekmektedir.Amaranth pilavı nasıl yapılır?
Tencereye bir miktar sıvı yağ ve amaranth tahılı eklenir. Amaranthların üzerini 2 parmak geçecek kadar su konup orta ateşte suyunu çekene denk pilav gibi pişirilir. Bu arada ayrı bir tavada sıvı yağ ekleyip soğan ve biberleri küp şeklinde doğrayıp pembeleşene denk karıştırın salçayı ilave edin.Amaranth salatası nasıl yapılır?
1 adet salatalığı da istediğiniz büyüklükte doğrayın. Soğuyan amarantlara tüm doğradığınız malzemeyi ilave edin. Tuz, zeytinyağı ve limon suyu ekleyerek karıştırın ve servis tabağına alın ve isteğe göre nar taneleri ile servis yapın.
Amaranth çiğ yenir mi?
Amaranthın tohumları haşlanarak salatalara ve yemeklere karıştırılabilir. Ayrıca un haline getirilmiş tohumlar da ekmek dahil tüm hamur işlerinde kullanılabiliyor. Yemek olarak tüketilmesinin yanında çayı da oldukça faydalıdır.
Amarant bitkisi nerede yetişir?
Geçmişte Meksika, Peru ve Guatemala’da yetişen amaranth bitkisinin günümüzde Hindistan ve Çin başta olmak üzere birçok tropikal topraklarda tarımı yapılmaktadır. Bunun dışında, kuraklığa karşı da oldukça dayanıklı bir bitki olması nedeniyle çeşitli bölgelerde de yetiştirilebilmektedir.Amarant ekimi ne zaman yapılır?
Amaranth dona karşı hassas olduğu için, ekim zamanı, nisan sonu ve mayıs ayı başıdır. Metre karede 40-60 kök olacak şekilde yetiştirilir . Hektara tohum ihtiyacı ;0.5-0.8 kg arasındadır. Amaranth ın gübre ihtiyacı çok fazla değildir.Amaranth patlağı nasıl yapılır?
*Derin bir tencereyi ısıtın. *Isındığından emin olduğunuzda 1 yemek kaşığı dolusu amaranth ı tencereye atın. *5 sn içinde patlamaya başlayacak bu esnada tencereyi hafifçe sallayın. *Çok kısa sürede patladığı için yakmamaya özen gösterin.
Amarant ile neler yapılabilir?
Amarant tıpkı mısır gibi patlatılabilir. Tek başına kullanılabileceği gibi diğer tahıllar ile bir arada da tariflerde yaygın kullanılır. Diğer tahıllara uyumlu bir lezzete sahiptir. Sağlıklı atıştırmalık barlara, fit kurabiye tariflerine özellikle çok yakışır.
Amarant bitkisi ne işe yarar?
İçeriğindeki yüksek lif barındıran amaranth, bağırsak hareketlerini arttırmaya yardımcıdır. Yüksek protein ve lif içeriği ile tok tutmaya yardımcı olarak, zayıflama diyetlerinde kilo verdirici özelliğinden faydalanılabilir. Amaranthın şeker hastalarına da olumlu etkileri bulunmaktadır.Amarant bitkisi nasıl tüketilir?
Gelelim bu bitkinin ne şekillerde tüketebileceğine. Amarantın tohumlarını tüketebiliyoruz. Bu tohumlar tıpkı kinoaya benziyor. Bu amarant tohumlarını kullanarak birbirinden nefis salatalar, pilavlar yapmanız mümkün.Amaranth tadı neye benzer?
Chia tohumu, kinoa gibi alternatif tatlara aşina olanlar muhtemelen amaranth tohumlarını da keyifle tüketecektir. Tohumlar genel olarak cevizi anımsatan bir tada sahiptir.
Amarant Glutensiz mi?
Protein ve faydalı yağlar açısından zengin olan Amaranth tohumu, vitamin ve mineral açısından zengin olan içeriği ile buğday unu ve diğer tahıllardan alınamayan vitamin ve minerallerin çölyak hastaları tarafından tüketilmesini sağlar.
Amaranth nerede bulunur?
Amarant aktarlarda, online alışveriş sitelerinde ve büyük marketlerde satılır.Amarant tohumu nedir?
Amaranth tohumu Meksika’dan gelen ve renkli bir geçmişi olan bir bitkidir. Peru bölgesinde Amaranth doğal bitki olarak kabul edilir. Aztekler döneminde bir bitki önemli bir besin kaynağıydı. Aztek İmparatoruna yapılan yıllık Amaranth harcamaları mısır vergilerine eşit orandaydı.Amaranth tohumlu karışık bitki çayı ne işe yarar?
Amarant tohumu içinde bol miktarda kalsiyum, lif ve protein barındırmaktadır. Dolayısı ile kesinlikle insan bünyesine zarar vermez. Bu nedenle herkes bu çayı kolaylıkla kullanabilir. Özellikle fazla kilodan dolayı oluşan kolesterol gibi zararlı hastalıklar için de adeta bir şifa kaynağıdır.