AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Amaclar ile bunlara ulastiracak araclarin ve imkanlarin secimine tespiti ne denir?

Editör

Yeni Üye

Amaçlar ile bunlara ulaştıracak araçların ve imkânların seçimine tespiti ne denir?​

Stratejik planlama bu noktada iç ve dış çevrenin ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan analiz edilerek, bir misyon temelinde amaçlara ulaştıracak araçların, yöntemlerin, kaynakların belirlendiği bir planlama anlayışı olarak tanımlanmaktadır (Övgün, 2010: 144).

Stratejik yönetim sürecinde örgütün güçlü ve zayıf yönleri ile örgüt çevresinden gelebilecek fırsat ve tehditlerin belirlenmesi için yapılan analize ne ad verilir?​

Swot analizi; S (Strenghts), Weakness (W), O (Oppurtunities) ve T (Threats) kelimelerinin birleşmesinden oluşmuştur. Kaynak: Ülgen ve Mirze, 2004:161. Yukarıda yer alan SWOT matrisi işletmenin dışarıdan gelen fırsatlarla ve tehditlerle karşılaştığını ve örgüt içinde de güçlü ve zayıf yönleri olduğunu ortaya koyar.

İşletmenin gelecekte ne olacağını belirlemeye yönelik ve işletmenin geleceğine yön gösteren bir eylem planına ne ad verilir?​

İşletmenin gelecekte ne olacağını belirlemeye yönelik ve işletmenin geleceğine yön gösteren bir eylem planına ne ad verilir?
Stratejik planlama, işletmenin bugünü ile gelecekte olmak istediği yer arasındaki yolu tarif etmekle birlikte; örgütün ne olduğunu nerede olduğunu ortaya koyan, uzun vadeli ve geleceğe dönük bir bakış açısı taşır.

Bir organizasyonun yerine getirmeye çalıştığı temel amaca ne denir?​

Bir organizasyonun yerine getirmeye çalıştığı temel amaca ne denir?
Örgütsel amaç, organizasyonun bir bütün olarak gerçekleştirmek istediği geleceğe ilişkin bir durumdur (Erol, 1997: 67). Örgütsel amaç; örgütün ger- çekleştirmeye çalıştığı arzu edilen durum veya durumlardır (Aldemir, 1985: 183). Örgütün amaçları, örgütün tepe yönetiminin belirlediği amaçlardır.

MEB stratejik plan nedir?​

Vizyon belgesinin çerçevesini çizdiği ilkeler doğrultusunda hazırlanan 2019-2023 Stratejik Planı, Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştıracak eğitim hamlelerini gerçekleştirmesi beklenen bir plandır.

İşletmenin hedeflerine ulaşmasına ne denir?​

Ülgen ve Mirze’ye göre; misyon, işletmenin varoluş nedeni ve strateji oluşturma sürecinin önemli bir başlangıç noktasıdır. Çünkü, işletmenin stratejileri hazırlanırken, mevcut misyon stratejilere yol gösterecektir.

Stratejik planlama süreci, bir organizasyonun belirlediği amaçlara ulaşmak için kullanılacak araçların ve imkanların seçilmesini içerir. Bu süreçte, iç ve dış çevrenin detaylı analizi yapılır, organizasyonun misyonu üzerinden hedefler belirlenir ve stratejiler geliştirilir. Swot analizi, organizasyonun güçlü ve zayıf yönlerini belirlemek için iç ve dış çevrenin analiz edildiği bir yöntemdir. Swot analizi, organizasyonun fırsatlarını ve tehditlerini değerlendirerek stratejik planlama sürecine katkı sağlar.

Örgütün gelecekteki durumunu belirlemeye yönelik eylem planlarına stratejik planlama adı verilir. Bu planlar, organizasyonun bugünkü durumu ile hedeflenen gelecek durumu arasındaki yolu tarif eder. Örgütsel amaç, organizasyonun ulaşmayı hedeflediği temel amacı ifade eder. Bu amaçlar, genellikle örgütün tepe yönetimi tarafından belirlenir ve organizasyonun stratejilerini yönlendirir.

MEB Stratejik Planı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2019-2023 dönemini kapsayan ve Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasına yönelik eğitim politikalarını belirleyen bir planlama dokümanıdır. İşletmenin hedeflerine ulaşması, belirlenen misyon doğrultusunda stratejiler geliştirerek ve uygulayarak gerçekleştirilen bir süreçtir. Misyonun, işletmenin varoluş nedenini ve strateji oluşturma sürecini belirlediği vurgulanır.

Video içeriğine dair herhangi bir yorumda bulunamıyorum çünkü metin formatında bilgi sağlayabiliyorum. Eğer başka sorularınız varsa, memnuniyetle cevaplamaya devam ederim.

Geri