- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Amacımıza ulaşmak için neler yapmalıyız?
Hedefe ulaşmak için yapılması gerekenler nelerdir?- 1- Motivasyonunuzu tanımlayın.
- 2- Değişime yardımcı bir çevre yaratın.
- 3- Sorumlu olun.
- 4- Başarısızlıklardan ders çıkarın.
- 5- Kendi başarınıza odaklanın.
- 6- Gerçekçi ve tutarlı olun.
- 7- Kendi avukatınız olun.
- 8- Yapısal bir zaman çizelgesi oluşturun.
Hedeflerin neler?
Hedefler, bir zaman dilimi içinde başarmak için ayarladığın bir şey olduğu sürece hayattaki her şey hakkında olabilir. Hayatını iyileştirmek için belirleyebileceğin farklı hedef türleri vardır. Örneğin, yılda 30 kitap okuyarak kelime dağarcığını geliştirmek için bir hedef belirleyebilirsin.
Hedef Planı Nasıl Hazırlanır?
Bunu göz önünde bulundurarak, belirlediğiniz herhangi bir kişisel hedefe ulaşmanıza yardımcı olacak bir eylem planı nasıl oluşturabilirsiniz beraber bakalım.- 1) “Neden”inizi Belirleyin.
- 2) Hedefinizi Yazın.
- 3) Bir SMART Hedefi Belirleyin.
- 4) Her Seferinde Bir Adım Atın.
Hedef cümlesi nasıl kurulur?
Hedef cümlelerin sonuna hedefin bulunduğu basamağın özelliğine uygun sözcükler gelir. Hedef cümlelerin sonunda basamağın özelliğine göre “bilgisi, becerisi, gücü, yeteneği, oluş, ilgililik, farkındalık, hoşgörürlük” gibi sözcüklerden biri ya da “bilme” fiiliyle biten bir birleşik cümle bulunmalıdır.
Insan kendine nasıl hedef belirler?
Odaklanın: Önce odaklanmak için bir hedef seçin bunu başarmak için yeterli ayrıntı ekleyin: Özel: Hedefinizi mümkün olduğunca ayrıntılı bir şekilde yazın. Ölçülebilir: İlerlemenizi ve sonuçlarınızı izlemek için nicel hedefleri belirleyin. Ulaşılabilir: İstenilen sonucu elde etmenin mümkün olduğundan emin olun.Eğitimde uzak hedef nedir?
Uzak hedefler toplumun politik felsefesini, anayasa doğrultusunda varmak istediği konumu gösteren hedeflerdir. Milli Eğitimin amaçları (ulusal eğitim felsefemiz) uzak hedef olarak nitelendirilebilir. Eğitimin genel hedefleri saptanırken yol göstericidir. Uzak Hedefler tanımsız ve soyutturlar.
Hedef nasıl olmalı?
Yeni Yıl hedefleri nasıl yazılır?Yeni Yıl Hedefleri Nasıl Belirlenmeli?
- Hedeflerinizi Kategorilere Ayırın.
- Bakış Açınızı Değiştirin.
- 3. SMART Hedef Belirleme Yöntemini Uygulayın.
- Hedeflerinizi Mutlaka Yazın.
- Hedeflerinize Odaklanın.
- Alışkanlıklar Oluşturun.
- 7. Kendinizi Başkalarıyla Kıyaslamayın.
- 8. Başarısız Olmaktan Korkmayın.
Eğitim hedefleri nasıl oluşturulur?
Hedefleri davranışa dönüştürürken aşağıdaki noktalara dikkat edilmesi gerekir:- Öğrenci davranışına dönük olmalı,
- Öğrenci düzeyine uygun olmalı,
- Öğretim içeriği ile ilişkili ve sınırlı olmalı,
- Tek bir öğrenme ürününe yönelik olmalı,
- Öğretimin genel hedeflerine dayalı olmalı,
- Gözlenebilir ve ölçülebilir olmalı.
Hedef belirlerken nelere dikkat etmeliyiz?
Hedef belirlemek istiyorsanız, kendinize olabildiğince net olmalısınız. Oluşturduğunuz hedefin, sorunun yerini, zamanını, yöntemini, miktarını ve nesnesini olabildiğince ayrıntılı olarak tanımlayıp tanımlamadığına dikkat etmelisiniz. Hedef belirlerken nelere dikkat etmeliyiz?