- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Amaç ve hedefler nelerdir?
Amaç, istenen sonuçtur. Hedef ise amaca varmak için uygun yöntem ve araçları belirlemek ve bunları nasıl kullanacağına karar vermektir.Hedefin olmak ne demek?
Türk Dil kurumuna göre hedef kelimesinin sözlük anlamı ulaşılmak istenen yer amaç anlamına gelmektedir. Diğer bir anlamı ise nişan alınan şey anlamına gelmektedir. Hedef kelimesi soyut olarak bir kavramı tanımlamakta kullanıldığı gibi somut bir cismi de işaret eden bir kelimedir.Eğitimin hedefi nedir?
Hedef genel anlamıyla varılmak istenen nokta olarak tanımlanabilir. Eğitimde hedef, bireyde gözlenmesi kararlaştırılan istendik özellikler olarak ele alınabilir. Bu özellikler bilgi, beceri, değer, ilgi, tutum, güdülenmişlik, kişilik vb. olabilir.
Amaç hedef strateji nedir?
AMAÇ; oluşturulmak istenen şartlar, HEDEF; ulaşılmak istenen son durum ise, STRATEJİNİN; (ulaşmak için izlenecek yolun) tüm detaylarıyla düşünülmesi değerlendirilmesi gerekir. Amaç anlaşılır değilse, hedef olamaz, stratejide üretmekte mümkün değildir.
Eğitimin amacı nedir?
Eğitimde amaç, bireyin kendini gerçekleştirmesine imkân hazırlayarak insan ilişkilerini, ekonomik etkinliğini ve vatandaşlık sorumluluğunu geliştirmektir (Varış ve arkadaşları, 1991:26). Pestalozzi’ye göre eğitim, çocuğun “güç ve yetiler”inin doğal ve ahlâkî bir şekilde geliştirilmesidir.Eğitimin genel hedefleri nedir?
İlgi ve kabiliyetlerini geliştirerek gerekli bilgi, beceri, davranışlar ile birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle hayata hazırlamak, kendilerini mutlu kılacak ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak meslek sahibi öğrencilerin yetişmesini sağlamaktır.Eğitim hedefleri nasıl yazılır?
(HEDEF YAZMADA DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR)
Eğitimde hedefler neye göre belirlenir?
Hedefler belirlenirken önce uzak, sonra genel en son özel hedefler belirlenir. Ancak gerçekleştirilirken önce özel, sonra genel, en sonunda da uzak hedefler gerçekleştirilmeye çalışılır. Uzak Hedef: Toplumun politik felsefesini yansıtan hedeflerdir ve anlaşılması güçtür, soyut ve geneldir.
Kısaca amaca ulaşmak için neyin nasıl yapılacağının kararlaştırılmasıdır. Plan, stratejinin uygulanma aşamasıdır. Bu anlamda stratejik planlama, örgütlerin çevreleriyle ilişkisidir. Strateji uzun süreli amaçların gerçekleşmesi için genel çerçeveyi çizer, plan ise çizilen çerçeve doğrultusunda belli bir yol çizer.
Amaç : Bir işletmenin gelecekte ulaşmayı düşündüğü durumdur. Amaç,stratejik yönetim sürecinin başlangıcıdır. Hedefler : Amaçlara ulaşmak için gerekli olan kısa dönemli aşama durumlarıdır.Hedefler daha açık ve ölçülebilirdir.