Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Am Ne Anlama Gelir İngilizce?

SoruCevap

Yeni Üye

Am Ne Anlama Gelir İngilizce? sorusu, Türkçe konuşan kişilerin İngilizce öğrenme sürecinde sıklıkla karşılaştığı bir sorudur. Bu soru, “What does ‘Am’ mean in English?” anlamına gelir. İngilizce’de “am” fiili, “be” fiilinin birinci tekil şahıs hali olarak kullanılır. Bu fiil, “olmak” anlamına gelir ve genellikle bir durumu, hissi veya varlığı ifade etmek için kullanılır. Örneğin, “I am tired” cümlesinde “am” fiili, yorgun olduğumu ifade etmek için kullanılır. İngilizce öğrenenler için bu sorunun cevabı önemlidir, çünkü “am” fiili, İngilizce cümlelerin temel yapılarından biridir.
İçindekiler

Am Ne Anlama Gelir İngilizce?​

İngilizce’de “am” kelimesi, “be” fiilinin birinci tekil şahıs hâli olan “am” fiilidir. “Be” fiili, İngilizce’de olmak, var olmak anlamına gelir ve cümlede bir isim veya sıfat ile birlikte kullanılır. “Am” fiili ise kendimiz hakkında konuştuğumuz zamanlarda kullanılır.
Örneğin, “I am a student.” cümlesinde “am” fiili, “I” yani “ben” zamiri ile birlikte kullanılmıştır ve “Ben bir öğrenciyim.” anlamına gelir. “Am” fiili, diğer şahıslar için farklı hâllere dönüşür. Örneğin, “You are”, “He is”, “She is”, “It is”, “We are”, “They are” şeklinde kullanılır.
İngilizce’de “am” kelimesi ayrıca “öğleden önce” anlamına gelen “ante meridiem” kelimesinin kısaltması olarak da kullanılır. Bu kısaltma, saat dilimleri ve saat ifadeleriyle ilgili olarak karşımıza çıkar. Örneğin, “10:00 am” ifadesi “sabah 10:00” anlamına gelir.
Özetlemek gerekirse, “am” kelimesi İngilizce’de “be” fiilinin birinci tekil şahıs hâli olarak kullanılır ve kendimiz hakkında konuştuğumuz zamanlarda kullanılır. Ayrıca “ante meridiem” kısaltması olarak saat ifadelerinde de kullanılır.

Am Ne Anlama Gelir İngilizce?​

Am ne anlama gelir İngilizce?
Am, İngilizcede “olmak” fiilinin birinci tekil şahıs hâlidir.
Am kelimesi, “to be” fiilinin present continuous tense’inde kullanılır.
Am, “ben” anlamına gelen “I” ile birlikte kullanılır.
Am, soru cümlelerinde “am I?” şeklinde kullanılır.

Am kelimesi, İngilizcede “to be” fiilinin birinci tekil şahıs hâlidir.
Am, present continuous tense’inde “I am” şeklinde kullanılır.
Am, “ben” anlamına gelen “I” ile birlikte kullanılır.
Am, soru cümlelerinde “am I?” şeklinde kullanılır.
Am, olumlu cümlelerde “I am” şeklinde kullanılır.

Geri