Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Alzheimer hastaligi neden olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Alzheimer hastalığı neden olur?​

Alzheimer, beyindeki sinir hücrelerinde normal olmayan protein birikmesine bağlı olarak gelişir. Beta amiloid olarak tanımlanan bu proteinler zaman içinde artarak beyin dokusundan atılamaz hâle gelir. Beynin normal fonksiyonlarını yerine getirmesi için sinir hücrelerinin birbiri ile bağlantı kurması gerekir.
Alzheimer tanısı nasıl konur?
Alzheimer Hastalığı tanısını tek başına koyduracak bir test yoktur. Demansın varlığı kanıtlandıktan sonra, demansa neden olabilecek diğer tüm durumların olmadığının gösterilmesi gerekir. Bu nedenle; Alzheimer Hastalığı tanısı için nörolojik muayene, kan testleri, zihinsel testler, beyin görüntülemesi yapılmalıdır.
Unutkanlık Alzheimer belirtisi mi?
Unutkanlık bir belirtidir ancak her unutkanlık alzheimer habercisi değildir. Alzheimer’ın nedenleri arasında birçok farklı etkenden bahsedilir ancak ortaya çıkmasındaki kesin neden tam olarak bilinememektedir. Dolayısıyla hastalığın tam tedavisi henüz araştırma aşamasındadır.

Alzheimer hızlı ilerler mi?​

Alzheimer hastalığı tipik olarak üç genel aşamada yavaş ilerler; hafif (erken evre), orta ve şiddetli (geç evre). Alzheimer insanları farklı şekillerde etkilediğinden, demans semptomlarının zamanlaması ve ciddiyeti, her insanda Alzheimer’ın evreleri boyunca farklı şekilde ilerledikçe değişir.
Alzheimer hastalığı kimlerde görülür?
Alzheimer hastalığı genellikle yaşlılıkta ortaya çıkan bir hastalıktır. 65 yaşın üzerinde 10 kişiden birinde, 85 yaşın üzerinde iki kişiden birinde görülür. Tüm dünyada 20 milyona yakın Alzheimer hastası bulunmaktadır. Kadınlarda ve erkeklerde hemen hemen aynı oranda görülür.
Alzheimer hastalığı nasıl önlenir?
Alzheimer’ın gelişmesini ya da ilerlemesini önlemek için şunlar yapılabilir:
- Egzersiz. Düzenli olarak egzersiz yapmak beynin oksijen ve kan akışını artırdığı için özellikle beyin hücreleri için çok faydalı olabilir.
- Sağlıklı ve dengeli beslenme.
- 3. Yeterli uyku.
- Öğrenmeye devam etmek.
 
Geri
Üst