Aluminyum tekne alinir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
260.267
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Alüminyum tekne alınır mı?​

Alüminyum, sağlam ve dayanımı yüksek tekne malzemelerinin arasında yer alır. Paslanma ya da kullanım süresine bağlı hasar alma riski oldukça düşüktür. Saç ve ahşap teknelerle karşılaştırıldığında alüminyum malzemelerden üretilmiş olan tekneler oldukça hafiftir.

Fiberglass tekne alınır mı?​

Fiber tekneler: Avantajları: En hafif malzeme, işçiliği de ucuz. Seri üretim bir çok marka olduğundan hem kaliteli hem de 2. eli yüksek ürünler bulabilirsiniz. Zor şartlar için istenildiğinde karbon-kevlar gibi malzemelerle kuvvetlendirilebilinir.
Neden alüminyum tekne?
Alüminyum kaynaklı gövde, fiberglas gövdeye göre çok daha dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Alüminyum tekneler, fiberglas teknelere göre @ ve çelik teknelere göre P civarında daha hafiftir. Alüminyumun düşük ağırlığı motor verimliliğinin artmasını sağlar.
Polyesterin ömrü ne kadardır?
Yeni ve kullanılmamış GU-100 Polyester kimyasal dübelin raf ömrü üretim tarihinden itibaren 12 aydır. Diğer seriler için raf ömrü 18 aya kadar çıkabilir. Kimyasal ankrajları 15-25 ℃ arasında saklamanızı ve doğrudan güneş ışığından kaçınmanızı öneririz.

Motoryat alırken nelere dikkat edilmeli?​

Tekne Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Yat hangi malzemeden yapılır?​

Gulet, motoryat ve yelkenli mavi yolculuk yatlarında kullanılan belli başlı yat imalat malzemeleri ise ahşap, alüminyum, sac ve fiberglastır. Her malzemenin kendine özgü olan yapısı, imal edildiği tekneye de farklı kullanım, tasarım ve donanım özellikleri katmaktadır.
Fiber tekne alırken nelere dikkat edilmeli?
İkinci el tekne alırken dikkat edilecek noktalar
Iyi bir fiber tekne nasıl olmalı?
Soğuk ve Sert rüzgardan , yakıcı güneşten korunabileceğiniz özelliklerde , tuvaleti, duşu problemsiz olmalı, bazen sığınabileceğiniz bir alanı olan bir tekne planlamalısınız. Tekneniz her türlü hava koşulunda güven vermeli, yüksek mukavemet ve dengeye sahip olmalı.
Fiberglas; cam elyafı ve bunları birbirine yapıştırmak için kullanılan reçinelerden oluşan plastik bazlı bir malzemedir. Dayanıklı bir malzeme olması bakımından fiberglas, özellikle son 20 yıldır tekne yapımında sıkça kullanılmaktadır.
Polyester yüksek mukavemet/ağırlık oranına sahiptir ve ticari kullanımda en başarılı yapay elyaftır. Tüm örtü, ev tekstili (yatak takımları, çarşaflar, yastık, perde, mobilya döşemeleri, halılar), lastik, çorap ve kemerlerde destekleyici elyaf olarak kullanılırlar. Ayrıca oldukça sık tekrar kullanılabilen bir elyaftır.
Bir tekne neden batar?
Yüzen bütün cisimler gibi bir teknenin de batması için tek ve olmazsa olmaz şart su yapmasıdır. Tekne şafttan su yapar batar, karinası delinir batar, üstten tahliye edilemeyecek kadar su girer batar…
 
Geri
Üst