Aluminyum kromat nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
171.662
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Alüminyum kromat nedir?​

Alüminyum Kromat Kaplama işlemi Alüminyum ve Alüminyum alaşımlı yüzeylere bir film tabakası oluşturarak korozyon dayanımını arttırmak, elektriksel iletkenliği korumak, boya uygulanacak yüzeyler için yapışma kabiliyetini arttırmak ve dekoratif görünüm kazandırmak için uygulanmaktadır.

Kromatlama neden yapılır?​

Aluminyum ve alaşımları için uygulanan kromatlamada amaç metal yüzeyin hava oksijeni ile temasını keserek oksitlenmeyi önlemek ve boya tutunmasını kolaylaştırarak daha dayanıklı ve uzun ömürlü olmasını sağlamaktır.
Sarı kromat nedir?
Sarı kromat kaplama alüminyum üzerinede açık sarıdan açık kahverengine kadar oluşan bir renk oluşturur. Oluşan bu kaplama alüminyum üzerinde ciddi bir korozyon direnci ve boya tutuculuğu sağlar. Boya, aşırı ısı farklılıkları, darbeler, tuz ve nem gibi dış ortamdaki olumsuz koşullara karşı dayanıklı hale gelmiştir.
Eloksal kaplama nedir nasıl yapılır?
Kaplanacak alüminyum elektroliz işleminin “anot”udur. Belirli ve kontrol edilen bir akım (genellikle doğru akım DA) yoğunluğu, kaplanacak alüminyum (iş parçası) ile uygun bir katot arasında, yine belirli bir süre için geçirilir. Bu süre, oluşacak eloksal tabakasının özellik ve kalınlığına göre belirlenir.

Fosfatlama işlemi neden yapılır?​

Fosfat kaplama boyama işlemi öncesi bir önişlem olarak, korozyon dayanımını arttırmak için ve kaplama sistemleri için daha iyi bir tutunma yüzeyi sağlamak için kullanılır. Fosfat tek başına veya yağ ile kullanıldığında haraketli bileşenlerin ve ya dişli parçaların sürtünme karakteristiklerini düşürür.

Sarı Alodin kaplama nedir?​

Sarı kromat kaplama alüminyum üzerinede açık sarıdan açık kahverengine kadar oluşan bir renk oluşturur. Oluşan bu kaplama alüminyum üzerinde ciddi bir korozyon direnci ve boya tutuculuğu sağlar.
Fosfatlama işlemi nasıl yapılır?
Fosfatlama işlemi; Yüzeydeki demir çözünürken hidrojen gazı çıkışı olur. Ortamdaki hidrojen iyonlarının azalması sonucunda fosfatlanacak parçanın etrafındaki asit yoğunluğu düşer ve metal hidrojen fosfatlar çökerek yüzey üzerinde çok ince bir tabaka oluşturlar.
 
Geri
Üst