AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Aluminyum folyoda kek piser mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
137.885
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Alüminyum folyoda kek pişer mı?​

Yumurta ve şekeri bir kabın içinde beyazlaşana kadar çırpalım. Vanilya, kabartma tozu, yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edelim daha sonra unu yavaş yavaş ekleyip kek kıvamını elde ediyoruz. Yağlanmış folyo kalıba harcı aktarıyoruz 180 derece de alt-üst pişirmesi olan fırında 30 dk pişiriyoruz.

Kekin kalıba yapışmaması için ne yapmalı?​

Oda sıcaklığına gelmiş tereyağı yardımıyla kalıbızın tüm iç kısmını güzelce yağlayın. Ardından kalıbınızı güzelce unlayın. Unlarken dikkat etmeniz gereken nokta fazla unları silkelemek. Silkeleyin ki kek pişerken unlar tabanına yapışmasın ve tadını bozmasın.
Kek hamuru neden taşar?​
Kek kalıbı hazırladığınız harca göre çok küçükse, kekin üstü yanar ve hamur dışarı taşar. Eğer harca göre kek kalıbı büyükse, ince ve kuru bir kek hazırlamış olursunuz.

Kek kalıbından sıcak mı çıkar soğuk mu?​

Kek kalıbından sıcak mı çıkar soğuk mu?
Keki fırından çıkarttıktan sonra hemen kalıptan da çıkarmaya çalışmayın. Sakinleşin ve kalıbı 10 dakika oda sıcaklığında soğuması için bekletin.

Kek kalıbına kek neden yapışır?​

Kek kalıbına kek neden yapışır?
Keklerin Kalıba Yapışmasını Önlemek Sıvı yağ olduğundan, fazla olması, kekin görüntüsünü ve uygulanacak yöntemin başarısını olumsuz etkileyebilir. En uygun yağlama yöntemi; bir kaseye alınacak sıvı yağın, bir fırça yardımı ile kalıba sürülmesidir.

Kek neden yapış yapış olur?​

Bazen ben iki tane kabartma tozu katıyorum yine de çöküyor diyorsunuz ya işte bu yüzden. Kekin içine eklediğiniz yoğurt ve meyve gibi malzemelerin de oda sıcaklığında olması gerekiyor. Gereğinden soğuk ya da sıcak olması halinde kek karışımının dengesini bozarak kekin çökmesine neden olabiliyor.

Tencerede sade kek nasıl yapılır?​

Tencerede Sade Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurta ve şekerimizi çırpıyoruz.
- Sonra unu, tarçın, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip, kek kıvamı olana kadar çırpıyoruz.
- Hamurumuz kıvamına gelince yağladığımız kalıbımıza döküp, üzerine ceviz, fındık ve üzümü ekleyip, su kaynayan tenceremize koyuyoruz.
Tencerede ıslak kek nasıl yapılır?​
Tencere Keki Nasıl Yapılır?
- Tencere keki yapımında; derin bir kaba 2 adet yumurta kırın. Üzerine 1 su bardağı toz şeker ekleyin.
- Diğer yandan 26 cm lik hafifçe derin bir teflon tencere içini margarin ile iyice yağlayın.
- Tencere kekini en kısık ateş üzerinde yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirin.
 
Geri
Üst