- Konu Yazar
- #1
Alüminyum çerçeve neyle boyanır?
Aluminyum yüzeylerde astar olarak, literatürde “etch/wash primer” olarak bilinen, içinde aşındırıcı kimyasallar olan özel astarlar kullanılabildiği gibi -yeterli derecede temizlik ve pürüzlendirme işlemini takiben- akrilik boyalar ve bazı Epoksi tipleri de astar olarak kullanılabilir.Eloksal kaplama boyanır mı?
Alüminyum profillerin istenilen yüzey renk ve özelliklerine sahip olmaları için eloksal (anodizasyon) ve elektrostatik toz boyama işlemlerinden biri uygulanır. Eloksal yüzey işlemi sonucunda alüminyumun metalik yüzeyi halen fark edilebilirken toz boyama sonucunda yüzey daha plastik bir görünüm kazanır.Alüminyum boyama malzemeleri sayesinde, direkt olarak boyamanın hızlı bir şekilde olması da sağlanacaktır. Bu alanda uzman olan kişiler tarafından boyama yapıldığında ise son derece etkili sonuçlar alınarak en iyi şeklide yapılacaktır.
Alüminyum kompozit hangi boya ile boyanır?
Alüminyum kompozit hangi boya ile boyanır?Alüminyum Rulo çekici bir görünüme sahip olması için ayrıca yüksek direnç sağlamak için iki kez pişirilmiş boyanır. Dış cephe paneller için Polyester veya PVDF boyalarıyla Alumax Alüminyum Levha Boya Hatlarında yüksek kalite ile boyanır.
Alüminyum malzeme nasıl boyanır?
Alüminyum malzeme nasıl boyanır?Alüminyum profil statik boyama özel boya tabancaları ile boyaması yapılır. Boya tabancadan geçerken, eletrostatik toz boya parçaları kabin içinde hedeflenen malzemeye yapışır. Boyama işlemini akabinde kaplama işlemi de oluşmuş olur.
Eloksal boya nedir?
Uluslararası terminolojide “Anodik Oksidasyon” veya “Anodizasyon” olarak tanımlanır. Eloksal, alüminyum için çok özel bir yüzey kaplamadır. Eloksal işlemi yüzeyde yapay bir oksit tabakası oluşturma işlemidir ve bu işlem elektrokimyasal bir prosestir. Metaller medeniyetin gelişmesinde önemli yer tutar.Eloksal kaplamada renklendirme nasıl yapılır?
Renklendirme İşlemi Renklendirme işleminde eloksal kaplamadan sonra oluşan porların arası kimyasal maddelerle doldurulur. Bu da dıştan bakıldığında alüminyuma renk kazandırır. Renklendirme işleminden sonra oluşan parça dekoratif amaçlı olduğu gibi bazı sektörlerde farklı amaçlarla da kullanılabilinir.Alüminyum ve alaşımların korozyona karşı direncini artırma ve boyanacak malzemelerde boyanın yüzeye yapışmasını artırmak için kimyasal yolla bir film tabakası oluşturma işlemidir. Film tabakasının kalınlığı arttıkça korozyon direnci ve elektriksel kontak direnci artar.
Eloksal boya nasıl yapılır?
Eloksal boya nasıl yapılır?Kaplanacak alüminyum elektroliz işleminin “anot”udur. Belirli ve kontrol edilen bir akım (genellikle doğru akım DA) yoğunluğu, kaplanacak alüminyum (iş parçası) ile uygun bir katot arasında, yine belirli bir süre için geçirilir. Bu süre, oluşacak eloksal tabakasının özellik ve kalınlığına göre belirlenir.