AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Altınkum- Didim

haberci

Yeni Üye
Altınkum plajı ,Didim Altınkum, Altınkuma nasıl gidilir,Altınkumun gezilecek yerleri,Altınkum ulaşım
Altınkum Didim
Altınkum, Anıl Sert Ege kıyılarımızda yer alan bir tatil yeridir Yönetimsel yapı olarak Didim (Aydınlatılmış) ilçesine bağlıdır 3 belli başlı plaja sahiptir İngiliz ve Türk turistler kadar tercih edilmektedir Türk ve İngiliz yemekleri sunan bar ve restaurantlara sahiptir Bu restaurantların kayda değer bir kısmı İngiliz turistlerin ihtiyaçlarını karşılamak için yapılmıştır Bunlara ilave olarak Didim'de otantik Türk restaurantları da vardır
Altınkumda gezilecek yerler
Büyük Kasaba merkezinden karayoluyla 10 dk uzaklıkta Apollo Tapınağı(Didyma) bulunmaktadır Şehirde ve civarında Milet ve Efes dahilinde bir çok antik site, örenyeri bulunmaktadır Altınkum karadan denize esen rüzgarın denizden karaya doğru esen rüzgardan birçok süre daha kuvvetli olması sebebiyle kendisini arıtma özelliğine sahip bir plajdır
Ulaşım
Altınkum karayoluyla Bodrum Havalimanı'na 1 saat 30 dakika, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na ise 1 saat 45 dakika uzaklıktadır *

Altınkum'a ulaşım oldukça kolaydır. Eğer kara yoluyla seyahat ediyorsanız, Bodrum Havalimanı'ndan Altınkum'a yaklaşık 1 saat 30 dakika süren bir yolculukla ulaşabilirsiniz. Aynı şekilde, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan ise yaklaşık 1 saat 45 dakikalık bir yolculukla Altınkum'a varabilirsiniz.

Altınkum, Didim'e bağlı bir tatil beldesi olup, yönetimsel olarak Didim ilçesine bağlıdır. Altınkum, Ege kıyılarımızda bulunmaktadır ve Türk ve İngiliz turistler tarafından tercih edilen bir destinasyondur. Altınkum, sahip olduğu üç ana plajıyla dikkat çekerken, Türk ve İngiliz mutfağını sunan birçok bar ve restorana ev sahipliği yapar. Özellikle birçok İngiliz turistin ihtiyaçlarına yönelik hizmet veren mekanlar bulunmaktadır. Aynı zamanda Altınkum'da otantik Türk restoranları da mevcuttur, bu sayede zengin mutfak kültürünü keşfetme şansınız bulunmaktadır.

Altınkum'da gezilecek yerler arasında en önemlilerinden biri, Büyük Kasaba merkezinden sadece 10 dakika uzaklıkta bulunan Apollo Tapınağı (Didyma)'dır. Şehir ve çevresinde Milet ve Efes gibi birçok antik site ve ören yerleri bulunmaktadır. Ayrıca Altınkum, karadan denize doğru esen rüzgarın denizden karaya doğru esen rüzgardan daha güçlü olmasından dolayı, doğal bir arıtma özelliğine sahip plajlardan biridir.

Altınkum'a seyahat etmek isteyenler için kolay ulaşım imkanları ve zengin gezilecek yer seçenekleri sunmaktadır. Tatilciler hem tarihi ve doğal güzellikleri keşfederken hem de deniz ve güneşin tadını çıkarabilirler.

Geri