Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Altin hangi arazilerde bulunur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
44.551
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Altın hangi arazilerde bulunur?​

Altın da en ağır metallerden biri olduğu için altın arayanların en çok baktığı topraklar, kara kumdur. Volkanik kül içeren topraklar ve daha çok çöllerde görülen kırmızı topraklar da yine altın arayan kişilerin sıklıkla baktığı topraklar olur.

Altın madeni nerelerde bulunur?​

Türkiye’deki altın yatakları:
- 10 milyon onstan fazla altın bulunan dünya klasmanındaki yataklar; Kışladağ Çöpler.
- 1 – 5 milyon ons arası altın bulunan orta büyüklükteki yataklar; Ağrı Dağı Cerattepe. Çukuralan. Efemçukur. Eymir.
- 1 milyon onstan az altın bulunan küçük yataklar; Altıntepe. Akarca. Bakırtepe. Bolkardağı

Türkiyede nabit altın var mı?​

Türkiyede nabit altın var mı?
3-Darphane-Kazıkkaya Altınlı Plaseri (Kars): Kars’ın Sarıkamış ilçesinin Darphane mevkiinde Ortahale deresinin üst sekilerinde bir miktar nabit altın saptanmıştır. Sekilerdeki Au, 1.Dünya Savaşı sırasında Ruslar tarafından işletilmiştir.

Dünyada en çok altın madeni nerede?​

Dünyada en çok altın madeni nerede?
WGC verilerine göre, en büyük altın rezervine sahip 20 ülke şu şekilde sıralandı: ABD 8.133,5 ton altınla dünyanın en çok altın rezervine sahip ülkeler arasında birinci sırada yer aldı. Almanya 3.362,4 ton altınla dünyanın en çok altın rezervine sahip ülkeler arasında ikinci sırada yer aldı.

Dere yataklarında altın olur mu?​

Maden arama ruhsatlı alanlarda altın aramak mevzuata aykırı, onun dışında doğadaki bütün derelerde altın aramanın bir sakıncası yok. Dünya üzerinde altınının büyük oranı bu şekilde vahşi olarak doğada bulunuyor.

Altın en çok hangi ilde bulunur?​

Bilecik’in Söğüt ilçesinde Gübretaş’ın sahibi olduğu maden bölgesinde 3.5 milyon Ons başka bir deyişle 109 ton altın kaynağı keşfedildi. Yaklaşık 6.3 milyar dolar değere sahip olan altın rezervine ilişkin Gübretaş çalışmalarına son sürat devam ederken madene ilişkin yeni yatırım kararları da gelmeye başladı.

Altın madeni en çok nerede çıkarılır?​

Altın madeni en çok nerede çıkarılır?
Türkiye’de halen üretime hazır hale getirilmiş olan altın yatakları, Uşak – Eşme – Kışladağ (toplam altının yaklaşık % 70’i), Artvin – Cerattepe (toplam gümüşün yaklaşık % 95’i), İzmir – Seferihisar – Efemçukuru, İzmir – Bergama – Ovacık, Gümüşhane – Mescitli – Mastra, Balıkesir – Havran – Küçükdere, Eskişehir – …

Ankara gicik altın madeni nerede?​

Ankara gicik altın madeni nerede?
Çubuk-Gicik altın sahasında 3-10 gr/ton altın değerleri saptanmıştır. Bakır-kurşun- çinko cevherleşmesi Kızılcahamam-Güvem Işıkdağı sahasında yer almakta olup, burada % 47 Pb, % 4 Zn tenörlü toplam 30 ton rezerv belirlenmiştir.
 
Altın genellikle kara kum içeren topraklarda bulunur ve altın arayanlar genellikle bu tür arazilere odaklanır. Volkanik kül içeren topraklar ve çöllerdeki kırmızı topraklar da altın aramak için tercih edilen alanlardır.

Türkiye'deki altın yatakları çeşitli bölgelerde bulunmaktadır. Bazı önemli altın yatakları şunlardır:
- Kışladağ ve Çöpler gibi dünya çapında 10 milyon onstan fazla altın rezervine sahip yataklar,
- Ağrı Dağı Cerattepe, Çukuralan, Efemçukur, Eymir gibi 1-5 milyon ons arası altın rezervine sahip orta büyüklükteki yataklar,
- Altıntepe, Akarca, Bakırtepe, Bolkardağı gibi 1 milyon onstan az altın rezervine sahip küçük yataklar.

Dere yataklarında altın bulunabilir, ancak maden arama ruhsatlı olmayan yerlerde altın aramak mevzuata aykırı olabilir. Doğadaki derelerde doğal olarak altın bulunabilir ve dünya genelinde büyük oranda altın bu şekilde doğada bulunmaktadır.

Dünyada en büyük altın rezervine sahip ülkeler arasında ABD ve Almanya gibi ülkeler yer almaktadır. ABD, 8.133,5 ton altın rezervi ile en büyük altın rezervine sahip ülke konumundadır.

Altın madeni en çok Türkiye'de Uşak, Artvin, İzmir, Gümüşhane, Balıkesir gibi illerde çıkarılmaktadır. Örneğin, Uşak'ın Eşme ilçesinde bulunan Kışladağ altın yatağı, Türkiye'nin toplam altın üretiminin yaklaşık %70'ini karşılar.

Ankara'nın Çubuk ilçesinde bulunan Gicik altın sahasında 3-10 gr/ton arasında altın değerleri saptanmıştır. Ayrıca Kızılcahamam-Güvem Işıkdağı sahasında bakır, kurşun ve çinko cevherleşmeleri de bulunmaktadır ve burada belirli miktarda rezerv olduğu belirlenmiştir.
 
Geri
Üst