AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Altin gostermek haram mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Altın göstermek haram mı?​

Prof.Dr. Gökmenoğlu, kadınların da erkekler tarafından verilen mehir (evlilik meydana gelirken, erkeğin kadına verdiği meblağ ve mal) dışında gösteriş amaçlı altın takı kullanmasının, dinen günah sayıldığını, altın ev eşyası kullanılmasının da caiz olmadığını bildirdi.

Ziynet göstermek günah mı?​

Ziynet göstermek günah mı?
Gerdanlık gibi örtülmesi gereken yerlere takılan ziynetleri göstermek caiz değildir.

Altın kime haram?​

Altın kime haram?
Peygamber, “Altın ve ipek ümmetimin erkeklerine haram, kadınlarına helâldir” buyurmuştur (Ebû Dâvûd, “Hâtem”, 3; Tirmizî, “Libâs”, 1).

Erkeklerin altın takması neden haram?​

🔸 Bazı çağdaş âlimler; altın yüzük kullanmanın çoğunluk tarafından haram görülse bile bunun mubah olduğunu söyleyenlerin de olmasına dayanarak ve ayrıca övünme kastı olmaksızın altın ve gümüş kapları süs eşyası olarak kullanmanın câiz olduğu; altın kullanımının haram kılınışının sebebinin israf ve övünme olduğu; …

Dinde Ziynet ne demek?​

Dinde Ziynet ne demek?
‘Ziynetinizi, yani gerdanlığınızı örtün’ anlamı yanına ‘yerleri’ kelimesini ilave ettiler. Allah’ın kitabına bir parantez içinde soktular. Sokunca da ‘ziynet yeri’ oldu. Böylece de ‘ziynet yerini örtün’ dendi.

Bakımlı olmak günah mı?​

Bakımlı olmak günah mı?
İnsanı en güzel güzel şekilde yaratan Allah bu güzelliğin insanın iradesiyle korunmasını ister. Bu nedenle kişinin beden ve elbisesini temiz tutması, güzel koku kullanması, israfa kaçmadan evini temiz tutması ve güzelleştirmesi gerekir. İnsan Allah’ın en güzel sanat eseridir.

Ayetel Kürsi yazılı kolye ile tuvalete girilir mi?​

Muhammed ismi dışında isimlerin veya mukaddesâta ait âyet, duâ gibi şeylerin olmadığı Arapça bir şeylerin yazılı olduğu takılarla tuvalete girilmesinde herhangi bir sakınca yoktur.

Allah yazılı altın kolye ile tuvalete girilir mi?​

Allah yazılı altın kolye ile tuvalete girilir mi?
Ancak bu yazılar açıkta değilse, örneğin cepte bulunuyorsa veya bir şeye sarılı ise bunlarla tuvalete girmek mekruh olmamakla birlikte imkân dâhilinde bundan da sakınmak daha uygun olur. (Tahtâvî, Hâşiye, 54).
 
Altın göstermek konusunda, dinen altının erkekler için haram olduğu, kadınlar için ise helal olduğu belirtilmiştir. Ev eşyası olarak altın kullanımının da caiz olmadığı ifade edilmiştir.

Ziynet göstermek konusunda ise örtülmesi gereken yerlere takılan ziynetlerin gösterilmesinin caiz olmadığı bildirilmiştir.

Altın ve ipek kullanımının peygamber tarafından ümmetin erkekleri için haram, kadınları için ise helal olduğu kaydedilmiştir.

Erkeklerin altın takması konusunda bazı çağdaş alimlerin altın yüzük kullanımının mubah olduğunu savunduğu ancak övünme amacı olmaksızın altın ve gümüş kapları süs eşyası olarak kullanmanın caiz olduğu belirtilmiştir.

Dinde ziynet, gerdanlık gibi süs eşyaları anlamına gelmektedir. Ziynetin örtülmesi gereken yerleri örtmek gerektiği vurgulanmıştır.

Bakımlı olmak günah değildir. Allah insanı en güzel şekilde yaratmıştır ve kişinin bedenini temiz tutması, elbisesini güzel ve temiz tutması, israfa kaçmadan evini temizlemesi önerilmektedir.

Ayetel Kürsi yazılı kolye ile tuvalete girilmesinde bir sakınca olmadığı belirtilmiştir. Ancak isimler veya mukaddesata ait şeylerin yazılı olduğu takılarla tuvalete girilirken dikkat edilmesi gerektiği ifade edilmiştir.

Allah yazılı altın kolye ile tuvalete girilmesi konusunda da açıkta olmadığı sürece mekruh olmadığı belirtilmiştir.

Son olarak, paylaştığınız videoyu izleyerek konuyla ilgili daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Herhangi bir sorunuz varsa memnuniyetle cevaplamaya hazırım.
 
Geri
Üst