AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Altıeylül İlköğretim Okulu Bilgileri Gönen Balıkesir

SoruCevap

Yeni Üye
Balıkesir'deki İlköğretim Okulları Hakkında - Balıkesir Gönen'deki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Altıeylül İlköğretim Okulu Tanıtımı - Altıeylül İlköğretim Okulu Resimleri - Altıeylül İlköğretim Okulu Hakkında

ALTIEYLÜL ILKÖĞRETIM OKULU TARİHCESİ
Ömer Seyfettin İlkokulu 1908 yılında II. Meşrutiyetin bir eseri olarak inas mektebi iptidaisi adıyla açılmıştır. Ömer Seyfettin İlkokulu adını alıncaya kadar şu isimler adı altında eğitim ve öğretime devam etmiştir.
• 1-İNAS MEKTEBİ İBTİDAİSİ • 2-KIZ MEKTEBİ • 3-İKİNCİ OKUL
Okulun şu andaki binasının temeli 4 Şubat 1944 yılında atılmıştır.Cumhuriyetin 22. yılında 29 Ekim 1945’te II. Okul adıyla öğretime başlamıştır.1949 yılında ünlü hikaye yazarımız hemşerimiz Ömer Seyfettin’in adını alarak ‘Ömer Seyfettin İlkokulu’ olmuştur.
Ömer Seyfettin İlkokulu 5072 m² arsaya sahipti. Arsa içerisinde 500 m² alanda 1945 yılında hizmete giren iki katlı kâgir bina bulunuyordu. Binanın üst katında salon, 7 derslik, 1 öğretmen odası, 1 müdür yardımcısı odası ile 1müdür odası ve hizmetli odası, alt katta ise kazan dairesi, ana sınıfı, araç odası, kantin, laboratuar, 1 derslik, öğretmen ve öğrenci tuvaletleri bulunuyordu. Okul bahçesi ihata duvarı ile çevrilmiş, voleybol, basketbol, kum havuzu, barfiks, tırmanma direği, mini futbol sahası düzenlenmişti. Öğrencilerin içme suyunu karşılayan çeşme, hayırsever bir vatandaş tarafından yapılmıştı.

Altıeylül İlkokulu Plevne mahallesindedir.1906 yılında inşa edilip 1907 yılında eğitim öğretime açılmıştır. İlk önceleri Plevne İptidaisi olarak anılan okulun adı daha sonraları III. okul olarak adlandırılmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullara yeniden ad verilmesini istemesi üzerine, İlçe İdare Kurulu, okula "ALTIEYLÜL İLKOKULU" adını koymuştur. 1948–1949 yılından itibaren bu ad kullanılmıştır. 1907 yılında yapılan bina 1953 depreminde tamamen yıkılmış, yeni ilaveler ve barakalar inşa edilerek Eğitim ve Öğretime devam edilmiştir. Öğrenci sayısının sürekli artması ve binaların yetersiz olması üzerine 1966 yılında ek inşaatlar yapılmıştır.
Altıeylül İlkokulu 1378 m² arsaya sahip olup bu arsa içerisinde 362 m² alanda bodrum katı bulunan binada 6 derslik, 1 müdür yardımcı odası, 1 müdür odası, 1 öğretmenler odası, arşiv odası, öğretmen tuvaleti, bodrum katta laboratuar mevcuttu. Okul bahçesi ihata duvarı ile çevrili, içerisinde barfiks, basketbol potası, voleybol sahası, işlik olarak kullanılan oda, öğrenci tuvaletleri, kantin, araç odası, kazan dairesi bulunmaktaydı.
1997–1998 Öğretim yılında 8 yıllık Zorunlu Kesintisiz İlköğretim Uygulaması nedeni ile İlçe İcra Kurulunun teklifi ve İl Milli Eğitim Komisyonunun 23.09.1997 gün ve 1996–1997/87’nolu kararı ve Valilik Makamının 24.09.1997 gün ve 18875 sayılı Olur’ları ile Merkez Ömer Seyfettin İlkokulu ile Merkez Altıeylül İlkokulları "ALTIEYLÜL İLKÖĞRETİM OKULU" adı altında birleştirilerek 1997–1998 Eğitim Öğretim Yılından itibaren eğitim öğretimlerine devam etmişlerdir.
Birleştirilen Merkez Altıeylül İlkokulu binasında 1954 yılında ve 1964 yılında yapılan ilaveler ile 6 derslikte, 5 şube Sabah ve 5 şube Öğlen grubu olmak üzere, 1.Kademe toplam 10 şube (325 öğrenci) ile ikili eğitim öğretim 2007-2008 eğitim öğretim yılına kadar sürdürülmüştür.
Birleştirilen Merkez Ömer Seyfettin İlkokulu binasında 8 derslikte eğitim öğretim sürdürülürken 20.03.2002 tarih ve 193 Sayılı İl Daimi Encümeni Kararı ile okulun yıkım kararı verilmiştir. 09.05.2002 tarih ve 715/ 2612 Sayılı Kaymakamlık oluru ile okulumuz Ömer Seyfettin İlkokulu bölümü öğrencileri ders araçları, sınıfları ile birlikte ilçemiz Mehmet Akif Ersoy ilköğretim Okulu’nun eski bölümünde yeni bina yapılana kadar eğitim öğretimlerine karar verilmiştir.
10.06.2002 tarihinden itibaren Ömer Seyfettin Bölümü öğrencilerimiz Mehmet Akif Ersoy Bölümünde tahsis edilen 9 derslikte 10 şube 1. Kademe 3 şube 2. Kademe ve anasınıfı ile birlikte 14 şube toplam 426 öğrenci ile eğitim öğretimlerini sürdürmüştür. 2002–2003 Eğitim Öğretim yılında 06.01.2003 tarih ve 300 Sayılı Valilik oluru ile Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulunda bulunan Altıeylül İlköğretim Okulu kayıtlı öğrencilerinin nakillerinin Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’na yapılması emredilmiştir. Bu nakillerin 2003–2004 Eğitim Öğretim yılından itibaren uygulanması istenmiştir. Nakiller 07.07.2003 tarihi itibarıyla gerçekleştirilmiştir. Boşaltılan Ömer Seyfettin Bölümü binası 10.07.2002 tarihinde Kaymakamlık tarafından temin edilen araçlarla yıkıma başlanmış ve üç hafta içinde yıkımı tamamlanmıştır. Yine okul yapımı ile ilgili çalışmalara, Kaymakamlık tarafından hemen başlanmış, zemin kazılarak temel atma durumuna getirilmiş, ancak ödenek yokluğundan temel atılamamıştır. Mart 2004 yeni okulun temeli atılmış, 15 Derslikli Tip Lise Projesi uygulanmıştır. Okulda 2004–2005 Eğitim Öğretim yılında 12 Derslikte 24 Şube ile ikili Eğitim Öğretime başlanmıştır.
Okulumuzun bulunduğu çevreye Özcan Kılınçay İlköğretim Okulu ve Eczacı İzzet Akçiçek İlköğretim Okullarının yapılması ve eğitim öğretime başlamalarıyla birlikte öğrencilerimizin bir kısmı bu okullara dağıtılmış ve öğrenci sayımız düşmüş bu nedenle 2008-2009 eğitim öğretim yılından itibaren okulumuzun plevne mahallesinde bulunan bölümü (Altıeylül İlkokulu ) terk edilerek tüm öğrencilerimiz bugünkü bulunduğumuz binaya (B blok –Ömer Seyfettin İlkokulu ) taşınmış ve normal eğitime dönülmüştür.
2009-2010 eğitim öğretim yılında yapılan kat ilavesiyle birlikte okulumuzda halen 17 şubede 349 öğrenci ile eğitim öğretime devam edilmektedir.

MİSYONUMUZ

Altıeylül İlköğretim Okulu olarak her gün bir önceki günden daha ileri gitmek,tüm öğrencilerimizin öğrenmelerini sağlamak,onların çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek,milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetişmeleri için paylaşımcı bir işbirliği içinde varız...

VİZYONUMUZ

Altıeylül İlköğretim Okulu olarak , Atatürk ilke ve İnkılaplarına bağlı,ülkesini ve milletini seven,milli ve kültürel değerlerini koruyan ve geliştiren,araştıran ve yorumlayan,kendine güvenen,yeteneklerini bilen ve kullanabilen,toplumsal çıkarları bireysel çıkarların üstünde tutan,demokrasiye inanan ve insan haklarına saygılı bireyler yetiştirmektir

Altıeylül İlköğretim Okulu Balıkesir Gönen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur. Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Altıeylül İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Altıeylül İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Altıeylül İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol v.s. spor dallarındaki başarıları, Altıeylül İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı

Adı: ALTIEYLÜL İLKÖĞRETİM OKULU

Adresi: RÜSTEM MAH.VERENLER CAD.32 SOK NO:6

Telefon Numarası: 2667621807

Faks Numarası: 2667628720

E-mail Adresi: 678958@meb.k12.tr / gonen6eylul@hotmail.com

Web Adresi: BALIKESİR - GÖNEN - Altıeylül İlköğretim Okulu

Kaynak : webrehberi.biz - www.meb.gov.tr

Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz.