AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Altı Eylül İlköğretim Okulu Bilgileri Akhisar Manisa

SoruCevap

Yeni Üye
Altı Eylül İlköğretim Okulu Hakkında - Altı Eylül İlköğretim Okulu Tanıtım - Altı Eylül İlköğretim Okulu Resimleri - Altı Eylül İlköğretim Okulu İletişim

Altı Eylül İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :

Arsası ''Tokatlı Mezarlığı''olarak bilinen okulumuzun temeli 1937 yılı başlarında dönemin başbakanı İsmet İnönü tarafından atılmıştır.Zamanın Akhisar Kaymakamı Rıfat Yenal'ın başkanlığında kurulan bir komisyonla (Belediye Başkanı Nüzhet IŞIK-İlköğretim Müdürü Rahmi BÖLÜ-Mimar Talat ÖZIŞIK) inşaata başlanmıştır.Önceden 3 derslikli olarak planlanan okulumuz dönemin Manisa Valisi Dr. Lütfi KIRDAR'ın katkılarıyla 17 derslikli olarak büyültülerek Akhisarlı hemşerilerimizin yakın ilgi ve yardımlarıyla kısa sürede tamamlanmıştır.

İnşaat Maliyeti,Özel İdare'den 23.000 TL,halktan 7.000 TL olmak üzere toplam 30.000 TL'ye mal olmuştur. 03 Ekim 1937'de ''İSMET İNÖNÜ İLKOKULU''adıyla açılış yapan okulumuz 04 Ocak 1938'de Misak-ı Milli İlkokulu öğretmen ve öğrencilerinin okulumuza topluca nakli ile eğitim-öğretime başlamıştır.Misak-ı Milli İlkokulu da bir süre ortaokul olarak eğitim-öğretime devam etmiştir. 17 Aralık 1951'de Belediye Meclisi'nin teklifi ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın oluruyla okulumuzun adı,ilçemizin kurtuluş günü düşünülerek ''ALTIEYLÜL İLKOKULU''olarak değiştirilmiştir. 1997/1998 Öğretim Yılı'nda okulumuz 8 yıllık ilköğretime geçerek adı,'' ALTIEYLÜL İLKÖĞRETİM OKULU''olmuştur.

İlköğretime geçişle birlikte öğrenci sayısının artması sonucu,mevcut fiziki yapı yetersiz kalmış olup,1998 yılında 3 katlı 9 derslikli yeni ek bir bina hizmete sokulmuştur. Kurulduğu yıldan beri başarılı bir eğitim-öğretim sunan okulumuz pek çok değerli kişiler yetiştirmiş olup,bu başarısı uzun yıllar artarak devam edecektir.

Altı Eylül İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Akhisar
Okulun Telefonu: (236) 414 18 83
Okulun Faksı: (236) 413 93 84
Okulun Adresi: İnönü Mahallesi 144 Sokak No: 88
Okulun Web Adresi: http://akhisaraltieylul.meb.k12.tr/

Okulun E-Posta Adresi:
Okulun Ulaşım Bilgileri:
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok

Altı Eylül İlköğretim Okulu Resimleri :