AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Alternator Cesitleri Nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Alternatör Çeşitleri Nelerdir?​

Alternatör Çeşitleri
Alternatör rotoru nedir?
Modern tipik bir alternatörde rotor denilen mıknatıslar, demir cevherine sarılmış olan stator denilen sabit iletken sargıların içinde veya etrafında dönerler. Mekanik enerjinin rotorları döndürmesiyle iletkenler etrafındaki manyetik alan değişir ve elektrik akımı üretilmiş olur.
Akü alternatör Nedir?
Alternatör, araç seyir halindeyken aküyü devamlı şarj ederek bitmesini engeller. Alternatör yapı olarak aslında bir jeneratördür ve motordan aldığı hareket enerjisini elektriğe dönüştürerek hem aküyü doldurur hem de otomobildeki diğer sistemlerine elektrik gücü sağlar.

Dinamo ve alternatör arasındaki fark nedir?​

Alternatörler modern araçlarda dinamo yerine elektrik üretimi yapan cihazlardır. Aynı fonksiyona sahip olan bu iki cihaz, üretilen akım türü açısından birbirinden ayrılır. Dinamolar, aynı yönlü doğru akım üretirken alternatörler ise sürekli olarak yön değiştiren alternatif akım üretir.
Fırçalı alternatör nedir?
Fırçasız jeneratörlerde rotorun manyetik alanı mıknatıslarla yada fırçalar vasıtasıyla aktarılacak bir akım da elde edilebilir. Araba alternatörlerinde rotordaki manyetik alan her zaman fırçalarla aktarılan akımla oluşur. Böylece rotordaki akım kontrol edilerek alternatorün voltajın kontrol edilebilmesi sağlanır.
AKS alternatör Nedir?
Mekanik enerjinin rotorları döndürmesiyle iletkenler etrafındaki manyetik alan değişir ve elektrik akımı üretilmiş olur. Dizel motorundan aldığı mekanik enerjiyi alternatif akım elektrik enerjisine çeviren makinelere AC jeneratör veya diğer bir adla alternatör denir.

Alternatör stator nedir?​

Stator nedir: Stator (endüktör) döner elektromanyetik cihazların dış tarafında kalan dönmeyen duran statik parçasına denir. Alternatör, elektrik motorları, biyolojik rotor, jeneratörler de dönmeyen kısımlara statör denir. Buhar türbininin sabit kanatlarını taşıyan gövdesine statör adı verilir.
Alternatör Parçaları Nelerdir?
Alternatörün yapısı, bir mıknatıs (magnet) ve bu mıknatısın kutupları arasında dönen bobinden (armatür) oluşur. Rotor, stator ve diyot parçaları ile akım üretilir. Araçlarda elektrik üreteci olarak kullanılır.
Alternatör bozulursa ne olur?
Alternatör işini yapmıyorsa, sistemde elektrik kalmayıncaya kadar akü boşalacaktır. Ardından araç basit bir tabirle ölür. Tekrar çalışmaz, çünkü bataryada marş motoru için gerekli enerji yoktur.

Alternatör ve şarj dinamosu aynı mı?​

Alternatör diğer bir adıyla şarj dinamosu, aracınızın elektrik gereksiniminin ana temin parçası.
Dinamo nedir ne işe yarar?
Dinamo, hareket enerjisini içindeki mıknatıs ve bobin sayesinde elektrik enerjisine dönüştüren bir araçtır.
Şarj dinamosu bozuk olduğu nasıl anlaşılır?
Şarj dinamosu arızası için okumanız gereken belirtiler;

Alternatör ömrü ne kadardır?​

Bir alternatörün ömrü ortalama 10 – 15 yıl civarındadır çabuk bozulan bir parça değildir.
Alternatör sinyali nedir?
Temel olarak alternatör , motorun krank milinin mekanik enerjisini endüksiyon yoluyla elektrik enerjisine dönüştürür. Alternatörün içindeki teller manyetik bir alan oluşturur; bu da elektrik akımını indükler. Bu akım, arabanızın elektrikle çalışan tüm aksesuarlarına güç sağlamak için kullanılır.
Araba aks ne demek?
Halk arasında dingil adıyla da anılan aks, motorlu araçlarda diferansiyel sisteminden çıkan dönme hareketini tekerleklere ileten çelik mildir. Bir diğer deyişle motorun sağladığı gücü ve torku tekerleğe aktaran parçadır. Bunu yaparken yolcular da dahil olmak üzere aracın tüm yükünü üstlenir.
 
Geri
Üst