- Konu Yazar
Alternatif okul türleri nelerdir?
Jean Jacques Rousseau’nun Doğacı Eğitim Yaklaşımı Mutlak özgür insan !..Alternatif okulların amacı nedir?
1919 yılında Rudolf Steiner tarafından geliştirilen yaklaşımın temel amacı, çocuğun tüm gelişim alanlarına odaklanarak eğitim almasıdır. Reggio Emilia yaklaşımı çocukların araştırmaya teşvik edilmesi ve öğretmenlerin de çocukları araştırmaya yönlendirmesi üzerine geliştirilmiştir.Alternatif bir eğitim nasıl olabilir?
Alternatif bir eğitim nasıl olabilir?Örneğin ülkemizde alternatif eğitim denildiğinde e- öğrenme, uzaktan eğitim, yurtdışı eğitim programları, kısa süreli gerçekleşen atölyeler, yaz kampları gibi eğitim pratikleri ya da alternatif eğitim içinde yer almayan okul sistemleri, eğitim yöntemleri akla gelebilmektedir.
Alternatif öğretim ne demek?
Alternatif eğitim, geleneksel olmayan eğitim diye de bilinen eğitim. Öğretime geleneksel kamu veya özel okullardaki eğitimden farklı bir yaklaşımı tanımlamakta kullanılan bir deyimdir. Bu yaklaşımlar bebeklikten yetişkinliğe kadar eğitimin tüm düzeylerindeki insanlar için geçerlidir.Alternatif eğitim yaklaşımları nedir?
Alternatif Eğitim Geleneksel olmayan eğitim veya eğitim alternatifi olarak da bilinen alternatif eğitim, geleneksel devlet okulları veya özel okullar dışında öğretme ve öğrenmeye yönelik bir dizi yaklaşımı tanımlar.Eğitimpedia nedir?
Eğitimpedia nedir?eğitimpedia; çocuğa, çocukluğa, ebeveynliğe, eğitime, eğitimcilere ve okullara dair güncel bilgiler, araştırmalar, deneyimler ve hikayeler sunan, çeşitliliğe değer veren, farklı görüşlere saygı duyan ve eleştirel bakış açısına sahip bir eğitim sitesidir.
Anne baba grupları, eğitimciler ve hatta gençlerin kendileri teknokrasinin doğruluğunu sorgu- ladıkları ve insana uygun öğrenim yerleri talep ettikleri için ABD’de ve diğer ülkelerde eğitim alternatifleri ortaya çıkmıştır.
Alternatif eğitimin avantajları nelerdir?
Alternatif eğitimin avantajları nelerdir?Alternatif eğitim klasik eğitime göre çocuklara farklılık yaşatacağı gibi, hayata farklı pencereden bakmasını da öğretecektir. Aileler çocuklarının üzerine titreyerek ne yaptıklarını sürekli merak ederler. Eğitimde çocuklar üzerinde yeterli geri dönüşü alamayan veliler, alternatif eğitime yöneliyorlar.
Alternatif eğitim yaklaşımı nedir?
Eğitim yaklaşımı nedir?
Buluş yoluyla öğretim yaklaşımı Amacı; öğrencilerin konunun yapısını keşfetmelerini sağlayacak problem durumlarını vererek öğrencinin bilişsel gelişimini sağlamaktır. Yapı, bir konu hakkındaki fikirler, kavramlar ve bunların arasındaki ilişkilerdir.Ali Koç Eğitimpedia kimdir?
Ali Koç Eğitimpedia kimdir?1972’de Kırşehir’de doğdu. Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Sosyoloji bölümünden 1996 yılında mezun oldu. 1997 yılında Şırnak Cizre’de sınıf öğretmeni olarak çalışmaya başladı. Daha sonra felsefe grubu öğretmeni, müdür yardımcısı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nda eğitim uzmanı olarak çalıştı.