Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Alternatif egitim pedagojisi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Alternatif eğitim pedagojisi nedir?​

Bu tür pedagoji, çocuğun yaşamının her aşamasının ihtiyaçlarına göre uyarlanmış bir eğitim önerir. Rudolf Steiner bu pedagojinin kurucusuydu. Erken çocukluk döneminde öğrenmeye eğlenceli aktiviteler ve oyunlar eşlik eder. Sanat, bu tür öğretimde de çok mevcut olan bir bileşendir.
Alternatif eğitim yaklaşımları nelerdir?
Bu 12 Page 13 temel kategoriler bağlamında özgür okul, sosyal oluşturmacı öğrenme, eleştirel pedagoji, tinsel gelişimcilik, holistik merkezcilik gibi alternatif eğitim yaklaşımlarının ortaya çıktığı görülmektedir.
Paideia okul modeli nedir?
Paideia aslında Sokratik Yöntemin diğer adıdır. Bu yöntemle eğitim alan çocukların akademik başarılarının yükseldiği ve kritik düşünme becerilerinin daha iyi olduğu saptanmıştır. Bu okullar 3–18 yaş arası çocukları olan ailelere hizmet vermektedir.

Alternatif yaklasim nedir?​

Alternatif eğitim, geleneksel olmayan eğitim diye de bilinen eğitim. Öğretime geleneksel kamu veya özel okullardaki eğitimden farklı bir yaklaşımı tanımlamakta kullanılan bir deyimdir. Bu yaklaşımlar bebeklikten yetişkinliğe kadar eğitimin tüm düzeylerindeki insanlar için geçerlidir.
Te Whariki programı nedir?
Te Whàriki Programı’nda çocuklar, doğuştan kendine güvenen ve yetkin kişiler olarak tanımlanmaktadır. ve bireysel farklılıklarına göre öğrenmektedir. Bu durum, kaiakonun (öğretmenin) her çocuğun güçlü yanlarına, ilgi alanlarına, yeteneklerine ve gereksinimlerine göre aktif bir şekilde cevap vermesini gerektirmektedir.
Eğitimde kullanılan pedagojik yaklaşımlar nelerdir?
Pedagojik yaklaşım, bir veya daha fazla pedagojik uygulama veya tekniği planlamak ve uygulamak için kullanılan perspektif anlamına gelir. Ayrıca, öğretmenlerin rollerini, kullanılacak materyalleri ve mekânı, uygun pedagojiyi (uygulamaları) ve bazı durumlarda öğrenme hedeflerini açıklar.

Magnet okul ne demek?​

Mıknatıs okullar ABD’ de yaygın olan bir devlet okulu çeşididir. Bu okullar belirli konu alanlarında ağırlıklı olarak eğitim verirler. Böylece standart eğitim programının farklılaşmasını sağlarlar. Konu alanı uzmanlığı sayesinde ilgili öğrencileri mıknatıs gibi kendine çeker.

Geri