AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Altaş Köyü Afşin Kahramanmaraş

SoruCevap

Yeni Üye
Altaş Köyü Afşin Bilgileri - Altaş Köyü Hakkında - Altaş Köyü Tanıtımı -Altaş Köyü Resimleri

İlçe: AFŞİN - İl: KAHRAMANMARAŞ

Köy Muhtarı: İSMAİL ARSLAN

Muhtarlık Erişim Bilgileri:

Telefon:

0344 5341254

Cep Telefonu:

0542 6057158

Kahramanmaraş
Bilgiler
Nüfus 1179 (2000)
Koordinatlar
Posta Kodu 46500
Alan Kodu 0344
Yönetim
Coğrafi Bölge Akdeniz Bölgesi
İl Kahramanmaraş
İlçe Afşin
Web Sitesi

Altaş, Kahramanmaraş ilinin Afşin ilçesine bağlı bir köydür.

Tarihçe

Köy, çok eski yerleşim yeri olmasına karşın isminin nereden geldiği bilinmemektedir. Ancak köyde bulunan höyük ve Bizans döneminden kalma yapılar, köyün tarih boyunca yerleşke olarak kullanıldığını göstermektedir.

Kültür

Köyünde birlik beraberlik ruhu gelişmiştir. Bayramlaşmalar ve bayram ziyaretleri aksatılmadan sürdürülür. Cenaze evlerini ziyaret, cenaze evlerine yardım, imece köyde devamedegelen belli başlı ananelerdendir.Toga, sulubörek, içliköfte, dibiniyakma bellibaşlı damak tatlarındandır.

Coğrafya

Kahramanmaraş iline 120, Afşin ilçesine lo Km. uzaklıktadır.

İklim

Köyün iklimi, Türkiye'de Akdeniz İklimi etki alanı içerisindedir.

Ekonomi

Köy halkı geçimini genellikle tarım ve hayvancılıkla sağlamaktadır. Tarımda Ayçiçeği, Şekerpancarı, Buğday, Sebze ve meyvecilik ileri düzeydedir. Köyde 1980 yıllara kadar bağcılık gelişmiş düzeyde iken şu an bağcılıkla uğraşan bulunmamaktadır. Adatepe Barajı'nın faaliyete geçmesiyle arazi sulamasında çekilen sıkıntıların bitmesiyle Altaş köyünde tarımın çok ileri bir seviyeye ulaşacağı öngörülmektedir.

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri
2010 1.316
2000 1179
1997 1176

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Altyapı bilgileri

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köye 8 derslikli yeni ilköğretim binası yapımı tamamlanmıştır))VE))DERS ))BAŞLAMIŞDIR. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur ancak 2010 yılında tamamlanmış olacaktır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı yoktur, sağlık evi mevcuttur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup, ulaşımı diğer köylere oranla kolay ve gelişmiştir. Köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net
Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz

Geri