- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Alt yapı çalışması ne demek?
Başta yerleşim yerleri olmak üzere su, elektrik, yol, kanalizasyon, doğalgaz, ulaşım ve peyzaj gibi tesislere genel olarak altyapı adı verilir. Altyapıların oluşturulabilmesi açısından yürütülen çalışmalara da alt yapı çalışmaları denmektedir.Sosyal altyapı alanları nelerdir?
Kamu kurum ve kuruluşları tarafından bölgede yaşayanların yararlanabileceği tüm alanlar sosyal altyapı alanı olarak kabul edilir. Eğitim, sağlık, kültürel, dini hizmet veren sosyal tesisler bu alanlar içinde yer alıyor.Alt yapı nelerdir?
Altyapı; bir yapı, kent ve ülke için gerekli olan yol, su, elektrik, gaz, kanalizasyon, peyzaj, çevre ve ulaşım gibi donanımların tümü. Herhangi bir ilişkisel sistemin fiziksel bileşenleri de altyapı olarak tanımlanmaktadır.
Sosyal alanlar nelerdir?
Sosyal ve kültürel tesis alanı: Sergi salonu, müze, sinema, tiyatro, kütüphane, kreş, anaokulu, kurs, yurt, çocuk yuvası, yetiştirme yurdu, bakım evleri, sığınma evleri, rehabilitasyon merkezi gibi yerleri kapsar. İbadet yeri: Dini tesise ait lojman, kütüphane, yurt, gasilhane, şadırvan, tuvalet gibi alanları kapsar.
Alt yapı projeleri nedir?
Alt yapı projesi nedir? Altyapı projeleri ise rapor kapsamında belirlenen ilkeler doğrultusunda altyapı ve tesisat projeleri (yol, su, elektrik, gaz, makine, pis su, drenaj, istinat duvarı, telekomünikasyon, içme, kullanma ve sulama suyu, yangın, yağmur suyu, vb.) çalışmaları olarak karşımıza çıkıyor.Yönetim alt yapısı nedir?
Alt yapı ; kalite yönetim sistemi ( ISO9001 ) kurup uygulayan işletmelerin binaları , bina alt yapıları , üretim alanı / alanları , makine teçhizat parkının işletmenin kalite sürekliliğini sağlayabilmesi amacıyla gözden geçirilip gerektiğinde iyileştirmesinin sağlanmasıdır.Bir şehrin alt yapısı nedir?
Altyapı nedir? Bir kentin altyapısı diye; yol, su, elektrik, kanalizasyon, telefon v.b. gibi çok elzem döşemlerinin tümüne denir. Eğer bu altyapı düzgün değilse, o şehire dünyanın en lüks binasını yapın, orada düzgün bir yaşam süremezsiniz.